Hawaiian-Style Beef Jerky Recept (Pipi Kaula) Recept

Ingefära och sojasås är hemligheterna till denna hawaiianska biff som är jerky, känd som pipi kaula . Den är gjord i en torklåda i solen, eller i en konventionell ugn, eller en elektrisk dehydrator .

Nu ett populärt mellanmål var jerky ursprungligen ett sätt att bevara kött, fisk och fjäderfä när kylskåp var bara en glimt i uppfinnarens öga. När levande spel var knappa eller på en lång vandring, rekonstituerades det torkade proteinet i soppor och grytor till en god och proteinrik måltid.

Här är ursprunget till pipi kaula.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär 2 pund flankbiff i remsor ca 1 1/3 tum bred. Kombinera 3/4 kopp sojasås , 2 matskedar Hawaiian salt, 1 1/2 matskedar socker, 1 krydddryckad vitlök , 1 bit krossad ingefära och 1 krossad röd chili peppar, om du använder, och marinera biff i såsen över natten.
  2. Om du har en torklåda, placera köttet i varm sol i två dagar, och ta det in på natten.
  3. Om du torkar i ugnen ställer du ugnen på 175 grader F. Placera kött på ett stativ, t.ex. Placera stället på ett kakan och torka köttet i ugn i 7 timmar. Om du torkar i en elektrisk dehydrator, följ tillverkarens anvisningar. Förvara den ryckiga i kylskåpet.

Källa: " Etnisk mat av Hawaii " av Ann Kondo Corum (Bess Press). Reprinted with permission.

Mer om Jerky och Jerky Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 374
Totalt fett 13 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 119 mg
Natrium 4 316 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)