Venison Steak Diane

Biff Diane tros ha härstammat i det antika Rom som en venisonskål för att hedra Diana, jaktens gudinna. Det blev återupplivad på 1960-talet av Craig Claiborne med en skummig gräddsås skedad över pan-stekt filet mignon eller smaksatt biff. Den enda knepiga delen av det här receptet flambéer Cognac, men om du lutar pannan bort från dig själv när du tänder den, undviker du sjungna ögonbryn.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Torka ägget torrt och krydda med salt och peppar.
  2. Värm olivoljan med 1 msk smör i en stor stekpanna över medelhög värme. Bruna viltet, 3 minuter på varje sida. Överför till en tallrik och löst tält med aluminiumfolie.
  3. Smält 1 mer matskedsmör i den heta pannan, och tillsätt skaloterna, följt av svampen. Smaka lätt med salt och peppar.
  4. Krossa vitlöksklyftan över grönsakerna och rör om, laga mat som sjalotten och svampen mjukna och vrid gyllene.
  1. Rör i Worcestershire, lägg sedan till senap, laga mat i 30 sekunder.
  2. För att flambé : Ta bort pannan från brännaren och häll i Cognac. Kanta pannan bort från dig och ljus med en lång köksmatch, var försiktig och håll dig tillbaka när alkoholen tänds. När de blåa flammorna har helt försvunnit, häll i grädden och sätt tillbaka pannan på brännaren.
  3. Låt blandningen koka, ständigt flytta allt i pannan. Du vill ha grädden att ta på sig färgen på mjölkigt kaffe.
  4. Stänk persiljan över såsen och virvla för att kombinera.
  5. Återför viltet till pannan, häll i ackumulerade juicer, och använd tang för att snabbt vända och belägga medaljongarna, ca 1 minut för varje sida. Servera med såsen spooned över venison.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 560
Totalt fett 24 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 836 mg
kolhydrater 71 g
Kostfiber 7 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)