Rostade vintergrönsaker

Detta recept på rostade vintergrönsaker är en perfekt bordsskiva för rostade kött eller fjäderfä .

Du kan lägga till eller byta ut andra föremål, som röda lökar, sötpotatis, rutabagas och mer, beroende på vad du föredrar eller vad som är tillgängligt.

Se till att klippa alla grönsaker i samma storlek för jämn matlagning. Det gör också den färdiga maträtten snyggare.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 ° F.
  2. Dra de lilla bladen av de friska örtstammarna tills du har en matsked av dem. Sätt dem åt sidan tillsammans med ytterligare några få kvistar av örterna.
  3. Skär morötterna, rovorna, persilja, potatis, squash och selleri (eller sellerirot) i ca 1 tum bitar. Att skära grönsakerna i samma storlek bidrar till att de lagar jämnt.
  4. Överför de skurna grönsakerna, tillsammans med sjalottenlök och vitlök, till en stor bakpanna. Drizzle med olivolja, krydda med Kosher salt och svartpeppar, strö med örtblad och kasta för att kombinera. Placera hela örtbenen i pannan med grönsakerna.
  1. Stek i 45 minuter eller tills grönsakerna är lättbruna och mjuka men inte för mjuka.
  2. Ta bort hela örtbenen från pannan och låt grönsakerna svalna i 5-10 minuter före servering.

OBS: Du kan använda någon vaxaktig potatis eller till och med Yukon-guld , som är sorts halvvägs mellan stärkelse och vaxartad. Om du använder röda potatisar, skalla inte dem innan du skär dem upp.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 201
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 78 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 4 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)