Spice-Rubbed Seared Tonfisk Steaks Med Balsamisk Reduktion

När seared på utsidan och lämnade sällsynta i mitten har ahi tonfisk en läcker köttig smak och en rik, smörig konsistens som kommer att göra till och med den mest hardcore stek älskling leende. Detta recept är inte bara lätt att göra men tar bara några minuter att laga mat. Det är en underbar maträtt att betjäna gäster som kan vara oroliga för fisk eftersom det har mycket lite fiskig smak om de är beredda på rätt sätt.

Ett ord om förberedelse: Seared ahi tonfisk är bäst kokad sällsynt för att uppnå denna signatur köttiga smak och smörig textur. När det är överkokt och blir för torrt, då blir det fiskigt provsmakning.

Ahi är det hawaiianska namnet för gulfin och storögdunas . Båda dessa tonfiskar har kött som varierar i färg från rosa - vanligtvis i mindre fiskar - till en djupröd som finns i större fisk som lever djupare i havet.

När du väljer din tonfisk, kan du välja att köpa ahi tonfisk som är "sashimi" eller "sushi". Detta innebär helt enkelt att fisken har blivit fryst för att döda några parasiter innan den konsumeras eller förbereds. Det finns inga officiella standarder för märkning av fisk sushi eller sashimi kvalitet; de är egentligen bara marknadsföringsvillkor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gör balsamisk reduktion: Placera balsamvinäger, citronsaft och vitlök i en liten kastrull över medium låg värme. Simrera tills blandningen minskar med hälften. Stäng av värmen och reservera tills det behövs. Denna sås behöver inte vara varm för servering. Reduktionen kommer att tjockna något när den svalnar.
  2. Skiv tonfiskfiletten i fyra rektangulära biffar av samma storlek. I en liten skål, kombinera salt, koriander, paprika och cayennepeppar. Lägg tonfiskstackarna på en tallrik och sprut kryddblandningen jämnt på alla sidor.
  1. Jämnt belägga tonfiskstegen med den nymalda svartpeppar och tryck försiktigt in den så att den klibbar ytan, var försiktig så att inte krossa köttet.
  2. Placera en tjockbotten stekpanna eller gjutjärnspanna över medelhög värme. Tillsätt oljan och virvla för att belägga pannan. När du ser små smörgåsar, lägg till tonfisken på pannan och skaka steken i ungefär en minut per sida, eller tills önskad doneness är uppnådd.
  3. Ta bort tonfiskbiffen och sätt på en skärbräda. För presentation, skär varje stek diagonalt i 4 till 5 skivor och fläkt på en tallrik. Servera med en liten mängd sås drizzled vid sidan. Garnera med extra citron om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 439
Totalt fett 16 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 77 mg
Natrium 1 250 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 5 g
Protein 49 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)