Polska Nudlar och Sauerkraut Recept - Kluski Z Kwaśna Kapusta

Nudlar och surkål, eller kluski z kwaśna kapusta (KLOOSS-kee zih KVAHSH-nah kah-POOSS-tah) på polska, är en favoriträtt i många polska familjer.

Det är en populär och bärbar maträtt att ta till familjefester, fester, krukor och tailgates.

Sautéed lök, surkål och svampar (antingen importerade polsk svamp eller konserverad svamp) blandas med smörde kluski nudlar för en anspråkslös men läcker sida.

Kluski z kwaśna kapusta reheats väl och smakar faktiskt bättre efter smaksättning över natten. Det är också en bra kandidat för frysen eftersom det tinas bra.

Kål eller surkål med nudlar är en populär och lätt maträtt i hela Östeuropa. I Polen kallas det kapusta z kluski eller hałuski , i Tjeckien är det känt som nudle s zelí , och slovaker kallar det haluski .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en nederländsk ugn, sauté lök i smör tills genomskinligt. Tillsätt kraut och koka över medium-låg i 15 minuter, omröring ofta.
  2. Värm ugnen till 350 F.
  3. Tillsätt kokta nudlar med surkålblandningen i den nederländska ugnen. Tillsätt orenade svampar, blanda noga. Justera kryddor om det behövs.
  4. Överför till en stor gryta som har belagts med matlagningsspray. Baka 45 minuter eller tills toppen börjar bara brinna. Servera varmt.

Mer Nudlar och Kål Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 341
Totalt fett 21 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 1,168 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 5 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)