Läcker varmrök makrill kyld på grillen

Makrill är en oljig fisk som är perfekt för rökning eftersom det inte torkar ut så mycket som smalare vit fisk. I det här läckra och mycket enkla receptet på grillen är det kryddat med socker, Dijon senap, peppar och citronsaft.

Du kan använda antingen en kol- eller gasgrill och hårdträflisen av ditt val. Om du föredrar, kan du ersätta en annan mörk-fleshed, fet fisk till makrill.

Medan receptet är lätt måste du planera fram till marineringstiden. Fisken tar drygt en timme. Dessutom kommer dina träflisar att vara bäst om de blötläggs i en timme eller mer.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förberedelse

 1. Blöt två handfulla lövträ (ca 1 1/2 koppar) i tillräckligt med vatten för att täcka dem i minst 1 timme, eller så länge som 24 timmar.
 2. Blanda i salt och socker med en liten skål och strö fiskfiléerna på båda sidor.
 3. Låt filéerna sitta i 30 till 40 minuter; kyla dem om rummet är särskilt varmt.
 4. Blanda peppar, Dijon senap och citronsaft. Gnugga blandningen i filéerna. Marinera i ytterligare 30 minuter.

Grillning med kol

 1. Om du använder en kolgrill, ta bort ställen och bygg en liten eld.
 2. När kolerna är heta, flytta dem till ena sidan, toppa med chipsen och byt ut ställen.
 3. Töm fisken i sin ackumulerade vätska och borsta bort eventuellt gnidning som inte har upplösts. Placera filéerna på ett ark av aluminiumfolie.
 4. Placera folien på grillsidan bort från kolerna.
 5. Poke några hål i folien och täck grillen, stäng alla ventilerna men en.
 6. Kontrollera fisken efter doneness efter 15 minuter. Det är gjort om det flingar vid beröring med en gaffel nära kanterna. Den ska också vara fast och ogenomskinlig med en blank skorpa, men inte torr inuti.

Grillning med gas

 1. Om du använder en gasgrill, ta bort ställen, vrid en brännare till låg, och lägg över lavaklipporna eller värmeplattan över den brännaren med de blötläggda flisarna.
 2. Byt ut stället.
 3. Placera fisken på ett ark av aluminiumfolie; sätt folien på grillsidan bort från den tända brännaren.
 4. Poke några hål i folien och täck grillen.
 5. Kontrollera fisken efter doneness efter 25 minuter. Använd rekommendationerna för en kolgrill för att kontrollera att fisken är klar.

Recept Källa: "Fisk: Den Komplett Guide till Köpa och Matlagning" av Mark Bittman (Houghton Mifflin Harcourt).

Betjäningsförslag

Allt som du lagar på grillen är perfekt för sommarsidor, och denna makrill är inget undantag. Gå med de vanliga misstänkta är alla bra val: potatis eller pasta sallad, pommes frites eller coleslaw. En intressant vridning på slaw är att tillsätta lite Dijon senap och citronsaft till dressingen så det spelar av makrillens smaker.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 380
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 120 mg
kolhydrater 102 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)