Jewish Style Chicken Liver Pate Recept

För en billig variation på foie gras , prova kycklinglever i denna läckra pate som också kallas "hackad lever". Planera framöver för kylning över natten för att låta smaker blandas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skaka försiktigt lök och vitlök i fettet över låg värme tills det är brunat, men inte bränt. Sprinka lök och vitlök med salt så fort de börjar glöda.
  2. Skiva 3 av de hårdkokta äggen i hälften. Kyl det resterande ägget som ska användas för garnering.
  3. Skrapa sautad lök, vitlök och dryppings i skålen av en matberedare utrustad med metallbladet. Blanda tills slät. Tillsätt hårdkokta ägg, kokta kycklinglever, svartpeppar och muskotnöt. Processa tills slät. Smak och justera kryddan, med tanke på att smaken ökar under kylning.
  1. Skrapa kycklingleverblandningen i plastfodrad dekorativ form eller skål. Skydda med ett annat lager av plastfolie, pressa omslaget för att röra på toppen av pate . Kyl minst 12 timmar eller över natten.
  2. När du är redo att tjäna, ta pate från kylskåpet och ta av plastpåse. Invertera på en dekorativ maträtt och ta bort bottenskiktet av plastfolie. Låt vila vid rumstemperatur 30 minuter till 1 timme, sedan rista kvarvarande kokta ägg över toppen före servering.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 250
Totalt fett 15 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 152 mg
Natrium 441 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)