Grillad havsabborre med vitlökssmör

Detta är ett underbart men enkelt sätt att förbereda havsabborre. Vitlökssmörsåsen blandar sig snyggt med den lätta smaken av denna lätta och ömda fisk. Servera med ris och grillade grönsaker för en komplett måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att förbereda smör sås, kombinera smör, citronsaft vitlök och persilja, i en liten kastrull. Ta bort från värme när smöret har smält.
  2. Förvärm grillen för medium hög värme. Strax innan du lägger fisk på grillen, se till att olja grillas. Detta kan uppnås genom att använda ett stort par tangar, vikta pappershanddukar och en hög rökpunktsolja. Olivolja kommer att fungera i en nypa. Doppa pappershandduk i olja och springa över gallren minst 3 gånger för att skapa en non-stickyta. Detta hindrar fisken från att bryta under matlagningsprocessen.
  1. Kombinera lökpulver, vitlök, paprika, peppar och salt i en liten skål.
  2. Stänk blandningen på båda sidor av fisken.
  3. Placera fisk på grillen och koka i 7 minuter. Vänd fisk och kappa med smörsås. Koka i ca 7 minuter.
  4. När fisken når en inre av minst 145 grader F. Ta av från värme, duggregn med olivolja och servera med dina favoritsidor.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 410
Totalt fett 19 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 116 mg
Natrium 330 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)