Classic Harvard Beets Recept

Harvardbetter kallas förmodligen efter sin djupa crimson färg. Crimson benämnades officiellt Harvard Universitys färg år 1910. Dessa klassiska Harvardbetor skivas och kokas i en sötsurssås med ättika och socker.

Dessa instruktioner börjar med färska rödbetor, du ska först laga, skala och skiva. Som en genväg kan du använda burkdrinkade betor (inte syltad) och plocka upp receptet vid den tiden. Om du använder den genvägen tar det här receptet bara ca 20 minuter att förbereda.

Betor kan hittas som en ny grödor på jordbruksmarknaderna från början av sommaren till sena hösten. De är en superfood, fylld med vitaminer och smak. Leta efter betor som är fasta och som har hälsosamma greens bifogade. Gröna grönsakerna är läckra när de lagas, så gör inte det enkelt att klippa dem och kasta bort dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra med färska rödbetor, tvätta betor och lämna en tum av stam och root ände på dem. Sätt betorna i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt ca 1 tesked salt per kvarts vatten.
  2. Koka upp vattnet. Minska värmen, täcka pannan och koka i 30 till 45 minuter, eller tills rötterna är ömma.
  3. Tappa betorna och låt dem svalna och glida sedan av skinnen. Skiv eller tär betsarna till önskad form och storlek.
  1. Kombinera sockret och majsstärkelsen i en kastrull. Vispa i ättika och vatten och koka över medium värme, rör om tills det är tjockt.
  2. Tillsätt de skivade bägaren och salt- och nymalt svartpeppar.
  3. Koka upp. Minska värmen till låg och sjuda, rör om ofta, i 5 till 10 minuter.
  4. Rör smöret i betorna och servera dem varma.

Harvardbetor går bra som en skål med biff, fläskkotletter eller kyckling. De lånar färg på tallriken liksom den stora smaken. Men en annan användning för dem är att kyla dem och servera dem med sallad. Det är ett sätt att få ett par måltider ur rester.

Du kan också frysa Harvardbitar för att njuta av senare. Om du har en stötfångare av betor från din trädgård eller inte kan motstå en stor grupp från böndermarknaden, fortsätt och gör några batchar och frys dem.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 175
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 170 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)