Fall grönsaker

Från kronärtskockor till ketchup

Leta efter dessa grönsaker på bönder marknader och i producera avdelningar på hösten för bästa smak och största värde. Vill du ha mer än bara grönsaker? Se den här fullständiga listan över fallprodukt .

Inte falla? Kolla vår , sommar och vinter .

ARTICHOKES har en andra gröda på hösten (den första går runt är på våren) som producerar små och medelstora kronärtskockor.

ARUGULA är ett kallt väder, grönt skördat på vintern i varma klimat, sommar i svala och växer på många ställen under hösten.

BEETS är i säsong i tempererade klimat faller under våren, och finns tillgängliga från lagring större delen av året överallt.

BELGIAN ENDIVE har en traditionell säsong (när den odlas i fält och täckt med sand för att hålla ut ljuset), liksom alla chicories, på hösten och på vintern.

BROCCOLI är mer söt, mindre bitter och skarp när den skördas i de kallare temperaturerna i fallet i de flesta klimat.

BROCCOLI RABE / RAPINI är en mer bitter, bladigare grönsak än sin kusin, broccoli, men gillar liknande kalla odlingsförhållanden.

BRUSSELS SPROUT växer på en stjälk, och om du ser dem till salu så sätt dem upp - de kommer att fortsätta ganska lite längre än en gång de är skurna.

CABBAGE är ljus och skarp när rå och mellows och sötsaker ju längre det är kokt. Ju kallare vädret när det skördas, desto sötare tenderar det att smaka (den här effekten kallas "frostkissad").

CARROTS skördas året runt i tempererade områden.

Ovanliga sorter skördas under morotens natursäsong, vilket är sensommar och höst.

CAULIFLOWER får skördas året runt, men det är i naturen en sval väderlek på bästa sätt från hösten till början av våren.

CELERIAC / CELERY ROOT är bäst i de kallare månaderna på hösten, vintern och på våren (utom i kalla klimat, där du hittar det under sommaren och början av hösten).

CELERY är bäst på hösten, med skörd som fortsätter genom vinteren i varma och tempererade klimat.

CHARD som alla matlagningar, chard blir bitter när det blir för varmt. Chard växer året runt i tempererade områden, bäst skördas på sensommaren eller tidigt nedgång i kallare områden och faller genom våren i varmare områden.

CHICORIES som escarole, curly endive, radicchio och belgiska endiv är alla bäst på hösten och på vintern.

BARN är bäst i slutet av sommaren och till hösten.

EDAMAME är färska sojabönor - leta efter dem på sensommaren och hösten.

ÄGPLANT kommer in i säsongen mot slutet av sommaren, men ljusa glänsande tunga känslor förekommer i säsongen långt in i höst.

FENNEL har en naturlig årstid från fall till början av våren. Liksom de flesta kalla vädergrödor bultar bulten och blir bitter i varmare väder.

GARLIC är en annan produkt som vi glömmer har en säsong; Färsk vitlök är på sin plumpa, sötaste bästa på sensommaren och hösten.

GRÖNA BÖNOR tenderar att vara sötaste och mest ömma under sin naturliga årstid, från mitten av sommaren till fallet i de flesta regioner.

Örter med starka sorter finns tillgängliga färskt på hösten - leta efter buntar av rosmarin, persilja, timjan och salvia.

HORSERADISK är bäst på hösten och vintern, men lagras bra och är ofta tillgänglig i anständig form långt in på våren.

JERUSALEM ARTICHOKES / SUNCHOKES är bruna nubs, som ser lite ut som små bitar av ny ingefära. Leta efter fasta knölar med släta, solbränna på hösten och vintern.

KALE är som alla hjärtliga matlagningsgrönsaker - kallare väder håller det sött.

KOHLRABI kommer in i säsongen i slutet av hösten men stannar bäst på vintern.

LEKTER mer än 1 1/2 tum bred tenderar att ha hårda inre kärnor. De översta gröna löven ska se fräscha ut - undvik läckor med visade toppar.

LEMONGRASS växer i varma och tropiska områden och är vanligtvis tillgänglig färsk i USA mot mitten av hösten.

LETTUCE är i säsong någonstans i USA året runt. Den kan också odlas i låg-energikväxter i kallare klimat genom vintern.

OKRA behöver värme att växa. Leta efter fasta, plumpa pods på sensommaren och på början av hösten.

Lökar kommer från lagring året runt men de flesta lök skördas på hösten på hösten.

PARSNIPS ser ut som vita morötter och har en bra nutty smak. Leta efter tunnare persilja, eftersom fetare tenderar att ha en tjock, träig kärna som du behöver klippa ut.

PEPPERS både söta och kryddiga skördas på sensommaren och på början av hösten.

POTATOR är utmärkta förvaringsgrönsaker, men de flesta sorterna skördas på hösten.

PUMPKINS är den vanligaste vinterkvashen och kommer till säsong i september i de flesta områden.

RADICCHIO , som alla chicories, är radicchio sötare och mindre bitter när vädret är coolt.

RADISHES (alla typer) är så snabbväxande att de kan såas flera gånger under växtsäsongen i de flesta klimat. Fall markerar slutet av säsongen för små röda rädisor och början av säsongen för större rätter av daikon-typ.

RUTABAGAS (även kallad "gul rosor" och "svenskar") är en söt, nutty rotgrönsaker, perfekt i stews, rostad eller mashed med mycket smör.

SHALLOTS skördas på sensommaren och till hösten och är på deras sötaste när de är färska.

SHELLING BÖNAR är de bönor som kan bli torkade bönor men är kort tillgängliga färskt, som skalingsbönor, i mitten av sommaren till början av hösten beroende på ditt klimat.

SPINACH har faktiskt en säsong. Det varierar med ditt klimat - året runt i tempererade områden, sommar och faller i svalare områden, faller genom våren i varmare regioner.

SWEET-POTATOR säljs ofta som "yams". De lagrar bra och finns tillgängliga från lokala källor året runt i varmare områden. från sena sommaren till vinter andra platser.

TOMATILLOS ser ut som smågröna tomater med ett ljust grönt pappersskal.

TURNIPS har en skarp men ljus och söt smak. Leta efter repor som känner sig tunga för sin storlek.

WILD MUSHROOMS har olika årstider i hela USA De flesta vilda svampar, med undantag av moreller, är säsong på sommaren genom hösten.

VINTER SQUASH av alla slag kommer in i säsongen i början av hösten och brukar vara bra i vinter.

ZUCCHINI har en skördssäsong från sommaren till hösten i de flesta klimat.