Sauteed Spinat

Nyckeln till läcker, smaklig sautad spenat är att sauta den, inte gryta den, vilket är vad jag har sett för många människor gör när de tror att de sauterar det. Koka det snabbt över mycket hög värme, rör mycket ofta så att vätskan som kokar av avdunstar mer eller mindre omedelbart, så pannan blir torr och spenatbladen lagar mat i torr värme, inte våt värme. Alltför många spenar spenat har förstörts av låga temperaturer, vilket gör att de delikata lövstensarna kan stuvas i sin egen vätska (vilket kan vara gott men inte resultera i den starkare smaken av sautad spenat). Se hur lätt det är att sauta spenat nedanför.

Detta recept är lika mycket en metod som recept, så öka mängderna och tillsätt kryddor som du vill, bara se till att du alltid använder en panna som är tillräckligt stor för att hålla spenaten i ett mycket grundligt lager. Arbeta i satser, om det behövs.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör spenat noggrant och välj det, kast bort skadade löv och tjocka stammar.
  2. Värm en stor stekpanna, saute pan eller kruka (nyckeln här är ett brett yta) över hög värme. När det är varmt, tillsätt smöret och / eller oljan. Det ska smälta och / eller värma omedelbart. Snabbt tillsätt spenaten och koka, rör om tills spenaten är viss. Hög värme och omröring hjälper alla vätskor att spenatutsläpp avdunstar snabbt, vilket är vad du vill undvika våt eller smal spenat när allt är sagt och gjort. Om du vill laga mer spenat, lägg den till i partier, så att vätskan som de ger av, avdunstas direkt med bladen.
  1. Överför spenaten till en serveringsfat eller tallrikar och strö över salt till smak. Servera varma eller varma. En citronspruta är inte ett dåligt tillägg, om du har turen att ha färska citroner runt.

variationer:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 103
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 244 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 5 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)