Räka fyllda bakade potatisar

Recept med tillstånd av räkorrådet. Reprinted with permission.

Redigerad av Katie Workman.

Dessa fyllda bakade potatis kunde inte vara enklare att göra. Räkorna gör en unik twist på traditionella två gånger bakade potatis . Att ta en enkel bakad potatis och höja den högt med alla slags ingredienser gör en rolig middag, och också ett utmärkt sätt att använda upp alla typer av rester från kylskåpet. Ett bra sätt att sträcka ut några extra skivor biff, lite rostfisk, sista choopfuls av chili eller till och med ett par räkor!

Och det här är så kul att få barnen att vara engagerade i att göra middag. När du lagar potatisen, låt dem titta runt i kylskåp eller pantry och välj och välj olika objekt för att fylla sin potatis med. Detta är ett utmärkt sätt att uppmuntra kreativitet och naturligtvis när barnen väljer sina egna livsmedel är de mycket mer benägna att äta dem.

Missa inte: 10 sätt att toppa en bakad potatis

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj potatisarna och prick flera gånger med en gaffel. Placera potatis i mikrovågsugn och koka högt i ca 10 minuter eller tills potatisen är helt kokta (du kan också laga dem i en ugn hela vägen). Förvärm ugnen till 400 grader F.
  2. Skär varje potatis i halv längd. Skaka ut potatis kött i en medium blandning skål. Sätt potatisskal på en bakplåt.
  3. Skaka räkorskampi i en stor stekpanna över medium värme i 6-7 minuter (följ paketets anvisningar). Räkorna ska vara nästan helt kokta. Skruva ut räkorna med en slitssked och lägg åt sidan. Häll scampi-såsen från pannan i en blandningsskål med potatisens inslag. Blanda scampi-såsen med potatisen. Tillsätt ost, gräddfil och räkor. Rör för att införliva. Lägg till svartpeppar efter smak.
  1. Skaka potatis och räkor i de fyra potatisskalorna. Placera dem på bakplåten och baka fyllda potatis 10 till 15 minuter tills de är uppvärmda.

Du kanske också gillar:

Creamy Corn and Potato Salad With Bacon

Bulgur vete, sötpotatis och svart böna gratin

Potatis, purjolök och Dill Frittata med Creme Fraiche

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 252
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 194 mg
Natrium 562 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)