Ett enkelt recept för tårmjöl

Alla mjöl är gjorda av vete. Men alla mjöl är inte detsamma. Om ett recept, såsom mjuka skiktad kakor, kräver kakmjöl i stället för allmjölksmjölen du har i ditt skafferi, följ detta enkla recept. Du kan piska upp ett parti av detta ljus, luftigt mjöl på nolltid.

* Receptet nedan kommer att ersätta en kopp kaka mjöl. *

Skillnad mellan kaka och allmjölksmjöl: Den största skillnaden mellan kaka och allmjölksmjöl är i mängden protein som de innehåller och hur de mals. Alltidsmjöl används oftast när man bakar bröd, muffins, kakor och är mjölet ofta använt i pannkaka slem.

Att veta när man ska använda tårmjöl: Lätta, fluffiga kakor kräver mjöl med mycket lite protein. För denna önskade textur rekommenderas det att använda kakemjöl. Men om du vill göra bröd, måste du välja ett mjöl med mycket protein, och allmjöljande mjöl fungerar bäst.

Vilken typ av mjöl har mindre gluten? Protein och gluten är direkt relaterade. Gluten i mjöl hjälper till att skapa textur i dina bakade föremål. Mjöl som innehåller mindre protein kommer också att ha lägre glutenhalt. På samma sätt kommer mjöl med högt protein att skapa mer gluten. Därför innehåller ett kakemjöl mindre gluten än allmjölksmjöl.

Allmjölsmjöl har vanligtvis en proteinhalt av 10 till 13 procent. Kakmjöl har 8 till 9 procent protein.

Har du motsatt problem? Har kaka mjöl , men inte allmjölksmjöl? Du behöver 1 kopp, plus 2 matskedar Cake Flour för att ersätta 1 kopp allmjölksmjöl i recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera 2 nivåer matskedar majsstärkelse i en torr mätbägare. Fyll resten av koppen med allmjölksmjöl med rätt metod att mäta mjöl. När kakemjölet är tillsatt till de torra ingredienserna, blanda väl med en piskvisp.

Se till att du siktar mjölet för att fördela majsstärkelsen jämnt innan du använder den för att baka en tårta. När det tillsätts till allmjölksmjöl, förhindrar majsstärkelse att gluten bildas.

Vill du lära dig mer om att använda mjöl i bakning? Se dessa relaterade artiklar:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 58
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 176 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)