Allt om Okra

Guide till köp, lagring och matlagning Okra

Okra är vanligt i södra matlagning (såväl som i indiska, Mellanöstern och många afrikanska rätter), men det är mindre känt i andra delar av USA. Om kokt snabbt är okra knäckt; Medan lång, långsam matlagning vrider böterna smältande anbud. Okra kan bli känt slimigt, men det finns sätt att mildra det, som diskuteras nedan, eller utnyttja det som ett förtjockningsmedel, vilket är hur okra används i gumbo.

När är Okra på säsong?

I de flesta USA är okra bäst från juli till september. Okra gillar heta klimat och trivs i ångande, fuktigt väder.

Hur man köper Okra

Leta efter smidiga, osläckta pods. Grön okra ska vara ljusgrön med lite fräsch, jätte dyster fuzz på ytan. Lila eller röda okra bör likaså se fräscha ut.

Oavsett vilken färg, stamänden och området runt den är brun snabbt, så en liten bit av browning det finns inte världens ände, men ju ljusare och grönare ändarna är, ju fräschare dessa okra-podar är. Undvik podar med signifikanta bruna fläckar, torra snygga ändar eller några skrynkliga bitar.

Är mindre bättre?

De flesta okra skördas när böterna är mellan 1 och 4 tum långa. Pods längre än 4 tum tenderar att komma in i den tuffa kategorin, vilket kan vara bra för stewing och gumbos men inte idealiskt för snabbare matlagning.

Hur man lagrar Okra

Okra är bäst fräsch. Mycket fräsch.

Ät okra inom några dagar efter att ha köpt den. Förvara okra löst in i en plastpåse i kylskåpet.

Vad är historien med slimmen?

Okra innehåller en klar, något tjock vätska, det är hur det lagrar vatten i heta klimat där det trivs. När du skär eller höjer okra någon av den vätskan (eller, låt oss vara frank, slim) kommer att släppa, komma på din kniv och skär ytan.

Det renar lätt bort med tvål och vatten (vilket jag tänker på var hur du planerade att städa upp efter matlagning ändå).

Hur man lagar okra

Matlagning kan antingen tämja eller markera sin slimpotential:

För att styra slimmet: Lämna okra hela och snabba matlagningsmetoder - sautéeing, grillning, stekning - ta fram den krispiga, snarare än den slimiga sidan av okra. Tillagning okra med mycket syra - ättika, citrusjuice, tomater - är ett annat sätt att hålla sin hala natur i kontroll. Prova en av dessa 5 Easy Slime-Free Okra Recipes .

För att använda slimman: Många stora okra-rätter använder okras smala sida till sin fördel för att tjockna och lägga till kropp. Gumbo , där skivad okra är stuvad med rökt kött, andra grönsaker och skaldjur, är det mest uppenbara exemplet eftersom okra ger den berömda soppen sin karakteristiska hjärtliga och tillfredsställande kropp, som i denna Kyckling och Okra Gumbo .