Hur man bygger blandade drinkar i glaset

Det är den enklaste bartendingstekniken du lär dig

Du vet hur man skakar och rör, men vad betyder det när ett cocktailrecept säger att man ska "bygga" drycken? Även om det låter som en bra bartendingsteknik är det faktiskt det enklaste och det gör du förmodligen redan. Det är ganska enkelt eftersom allt du behöver göra är att hälla.

Hur bygger du en drink?

Att bygga en drink innebär att du helt enkelt häller ingredienserna direkt i glaset och på vilken som helst föregående ingrediens.

Det är verkligen det!

Denna blandningsteknik används för de mest grundläggande blandade dryckerna. Du hittar den i många av de populära highballdrinkarna som John Collins, Vodka Tonic och Rum & Coke. Den används också för korta drycker som den vita ryska och nutty irländaren . Om du häller sprit och blandare direkt i glaset bygger du en drink.

När du bygger blandade drycker, vill du vanligtvis lägga till ingredienserna i den ordning de ges i receptet. Detta innebär ofta att din sprit går in först, följt av dina modifierare (likörer, juice och sirap), sluta sedan med dina sodavatten och andra ingredienser med hög volym. Naturligtvis är hällens ordning en fråga om debatt och varje bartender följer sina egna teorier och vanor.

Tekniskt sett kan man till och med säga att skiktade drycker är byggda . Men vi associerar ofta ordet "bygga" med blandade drycker (som i, drycker som faktiskt blandas ).

Vidare blandning av byggda blandade drycker

Drycker som är inbyggda i glaset är också föremål för omröring för det mesta. Till exempel kan du bygga Bloody Mary , men det gör inget bra om det inte rörs så att dessa kryddor helt integreras i tomat- och vodka-blandningen.

Ibland kan du också skaka en blandad dryck som byggdes i glaset.

Detta är vanligt för krämiga drycker som Dirty Bird . Ja, du kan röra om det, men skakningen ger en extra skum som skiljer denna dryck från sin mer populära kusin, den vita ryska.

För att göra detta, häll helt enkelt ingredienserna i glaset enligt receptet.

  1. Placera tennet på din cocktailskakare över glaset, så att du får en fin tätning.
  2. Håll fast både tennet och glaset (en i varje hand) och försiktigt ge hela konturen en fin skaka för att blanda ingredienserna.
  3. Ställ in glaset på barens övre del och ta bort skakglaset.

Detta kan vara lite rörigt, särskilt med tunnare glasvaror som inte tillåter en tät försegling med tennet. Det fungerar bäst med dubbla gammaldags glasögon och pintglas men kan göras med highballglas. Om du är mycket försiktig och har en kort shaker-tenn kan den också fungera på ett collinsglas.

Fler blandade drycker att bygga

Byggnaden kräver inte mycket (eller någon) träning, men du vill se till att du undviker spill och stänk. Om du väljer att använda en hastighetshällare på spritflaskorna, måste du träna lite eftersom det tar lite att vänja sig.

Här är några fler drycker som är byggda och är bra för att utöva denna enkla färdighet.