Montreal-Style Bagels Recept

Montreal-stil bagels skiljer sig från New York-stil bagels på flera viktiga sätt:

Detta recept är gjord med hemköket i åtanke och förutsätter att du inte har någon vedeldad ugn för att baka dessa söta och söta läckerheter - resultatet är ganska darn nära det riktiga, men det är verkligen värt lite gräddost och gravlax !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lös upp jästen i vattnet i en stor mixskål eller skålen på en stående mixer. Låt sitta tills skumlikt, ca 5 minuter. Vispa i ägget och äggulan. Rör i 1/2 kopp honung, oljan och saltet. Rör om 1 kopp mjöl åt gången tills degen drar bort från skålens sidor. Om du använder en stående mixer, använd en degkrok för att kneda. Om du arbetar för hand, välj degen på en lättmjölkad yta för att knäda, tillsätt mer mjöl, om det behövs, för att hålla degen från att klibba för mycket. Men du knådar det, degen ska bli fast elastisk. När en tjock bit är klämd, borde den ha en konsistens som är ganska lik din öronlopp. Täck och låt sitta tills det fördubblats i bulk, ungefär en timme. (Obs! Du kan kyla degen över natten vid denna tidpunkt.)
  1. Förvärm ugnen till 475F. Ställ in en av ugnsställena på bottenrullen och flytta några andra matlagningsställ ut ur vägen (jag hittar bara att placera dem i de bästa spåren, men du kan också ta dem ut ur ugnen, om du föredrar). Om du har en pizza sten eller baksten, sätt det på bottenstället! Fyll en stor kruka med ca 12 koppar vatten. Tillsätt resterande 1/2 kopp honung till grytan och koka.
  2. Medan allt värmer upp, slå ner degen, vrid det på en lättmjölkad yta och dela i 18 stycken. Låt sitta i ca 15 minuter.
  3. Rulla ut varje bit till 8 till 10 inches lång. Kombinera de två ändarna av en bit och kläm och vrid dem och rulla den delen av cirkeln mellan händerna för att vara säker på att den är helt förseglad. Lägg åt sidan på en ren kökshandduk samtidigt som de övriga delarna sitter i cirklar.
  4. Ställ in två lättoljade bakplåtar eller , om du använder en pizza sten, två bakpappersformade bitar av pergamentpapper som passar på en pizzaskal eller ovanpå baksidan av bakplåtarna (för att lätta papperet direkt på pizzastenen).
  5. Sätt vallmofrön och / eller sesamfrön i en bred skål eller rimmad tallrik.
  6. När vattnet kokar, släpp tre bagels. Efter ca 10 sekunder, använd en slitssked för att försiktigt dämpa dem och se till att de inte klibbar på botten av kruken. Koka tills de flyter till ytan, låt dem laga mat ca 1 minut innan du använder en slitssked för att överföra dem tillbaka till den rena handduken. Doppa båda sidorna av var och en i fröna och sätt på bakplåten eller pergamentpapper.
  1. Upprepa med kvarvarande bagels. När ett bakplåt eller perkamentpapper är fullt, överför det till ugnen och baka tills bagelsna är välbruna, ca 15 minuter. Överför till kylskåp och repetera med andra halvlek. De är läckra varma, bra för första dagen ur ugnen, och lite förtorkad på dag två. För längre lagring, frys dem!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 151
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 155 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)