Allt om Tomatillos - de är inte gröna tomater!

Hur man köper, lagrar och använder Tomatillos

Tomatillos kan se ut som smågröna tomater täckta med en paprika, men de är en annan frukt från en annan växt. Så mycket som tomatillos ser ut som gröna tomater, de är inte tomater, men en avlägsen släkting därtill.

Tomatillos är små, runda frukter skördas på sensommaren och till hösten. De skulle mogna till gult, rött eller lila om vi låter dem, men till skillnad från de flesta frukter och grönsaker är det de gröna, orörda tomatillorna som har mest smak.

Vad tycker om Tomatillos smak?

Tomatillos har en ljus, citronliknande smak som är perfekt med kryddig mat eller tillsammans med grillade föremål. De kan också lägga till en fin syra till grytor och andra tunga priser.

Så här väljer du Tomatillos

Tomatillos säljs vanligtvis i stora högar. Det kan finnas en hel del varians inom dessa högar. Leta efter tomater som är fasta men inte stenhårda med skal som är fräscha och mer eller mindre intakta.

Skålen kan delas upp, men du vill inte att de har hanterats så mycket att skinkorna är rippade eller sönderdelade, och du vill inte att de har suttit tillräckligt länge för att papperskalken ska vara brunad eller spröd från att torkas ut.

Hur man lagrar Tomatillos

Förvara tomatillos för en dag eller två vid rumstemperatur eller i upp till en vecka lindad löst i plast i kylskåpet. Du lagrar dem emellertid, lämnar sina paprika på tills du är redo att använda dem.

Hur man rengör Tomatillos

De paprika skalen på tomatillos är vackra, men de måste tas bort innan de lagas. Lyft dem helt enkelt och kasta dem, vrid dem av vid stamänden om de är resistenta. När deras skal har tagits bort kan tomatillorna nedan känna sig lite klibbig. Det är okej och normalt.

Skölj dem rent under kallt rinnande vatten och torka dem torrt. Återigen, ta inte bort sina paprika tills du är redo att använda dem.

Hur man lagar mat med tomatlökar

Tomatillos används ofta hackade och kokta i såser för att spela en bakgrundsanteckning. De har en fantastisk lemonsmak kan bära en maträtt, dock, som denna Grillad Tomatillo Salsa eller denna gröna Chile Tomatillo Soup .

Jag är också en fan av dessa Fried Tomatillos , en läcker riff på stekt gröna tomater. Servera dem på egen hand med salsa eller gräddfil, eller använd dem till topps sena sommarkomponerade sallader för ett varmt, krispigt element.

På en varm dag bildar tomatillos ryggraden i denna uppfriskande Kyld Grön Gazpacho .