Tortas de Aceite (Spansk Olive Oil Crackers)

Tortas de Aceite, eller spanska olivoljekrackor, är tunna, krispiga, jästkakor med olivolja och sprinklade med socker. Du får se nedan hur man smakar dem med orange blossom vatten och / eller anis, som du vill. De är särskilt bra tillsammans med skivor eller bitar av åldrade ostar, som Manchego eller Gouda, men de är välsmakande på egen hand precis som ett mellanmål med en kopp te eller kaffe (eller sherry !).

Var inte för skrämmad av behovet av att rulla ut demet är ganska lätt att arbeta med, inte för delikat och tillräckligt starkt för att hålla sin form när du flyttar den från den rullande ytan till pannan.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Ställ det varma vattnet i skålen av en stående mixer eller en stor blandningsskål. Strö i jästen. Låt den här blandningen sitta i ca 5 minuter tills den är skummig eller skummad på ytan (det är så du vet att jästen fungerar).
 2. Rör om olivoljan och saltet, liksom eventuellt orangefärgat, orangeblommigt vatten och / eller anis som du har valt att använda.
 3. Rör i mjölet för att bilda en deg. När degen bildas, använd en degkrok på en stående mixer för att knäda degen i ca 5 minuter. Eller vrid degen ut på en lättmjölkad arbetsyta och knåd den med hand. Du letar efter en konsistens som känns som din öron när du klämmer lite av den.
 1. Täck degen med en ren trasa eller plastfolie och låt sitta 30 minuter .
 2. Förvärm ugnen till 375 F och linje 2 stora bakplåtar med silpater eller pergamentpapper.
 3. Dela degen i 4 lika delar. Arbeta med 1 del åt gången, dela de 4 delarna i 6 jämn bitar. Du borde ha 24 små, jämn bitar.
 4. Rulla varje bit i en boll. Arbeta med en boll i taget, rulla in i en 6-tums cirkulär form. Cirkeln blir tunn. Väldigt smal. Degen är ganska stark och du kommer att kunna få det riktigt tunt utan för mycket besvär. Använd ytterligare mjöl efter behov för att hålla dem kvar, men beroende på fuktigheten i ditt kök behöver du inte ha något mjöl.
 5. Ställ in den utrullade cirkeln på 1 av de färdiga bakplåtarna. Varje bakplåt ska hålla 3 cirklar. När båda arken är fulla, peka cirklarna lätt över med en gaffel och strö dem med socker.
 6. Baka i 5 minuter, rotera de 2 bakplåtarna i varandras position och baka 5 minuter. Tortorna ska vara gyllene med bruna fläckar.
 7. Överför till kylskåp och lätt borsta varje torta med olivolja. Håll denna borstning väldigt lätt - bara en swish, swish över toppen som inte kommer att röra hela ytan.
 8. Upprepa rullande, bakning, kyla och borsta med resterande partier.