Te och dess typer och användningsområden

Definition

I allmänhet hänvisar ordet "te" till en varm dryck som bereds genom att införa eller bryta / koka / avkoka de torkade bladen i Camellia sinensis- växten. Det är också möjligt att förbereda kallt brödt te (en dryck gjord utan varmvatten) och kallt eller iste (te som serveras kallt istället för varmt).

Ordet "te" kan också referera till de löv som används för att förbereda en dryck te eller till själva teverket .

Dessa löv torkas vanligtvis och kan vara hela blad, komprimerade löv, brutna löv, krossade löv, pulverformiga blad (som matcha grönt te ) eller branta och dehydrerade blad ("instant tea"). För mer på teplantan och dess odling, se Camellia sinensis och teproducerande ursprung .

Som "kaffe" kan ordet te användas för att beställa en enda kopp te i ett café eller restaurang. (Till exempel säger "Jag skulle vilja ha ett te" till en servitör eller servitris kommer sannolikt att ge en kopp te.)

Många människor refererar till örter som infunderas eller kokas i varmt vatten som " örtte ", men dessa är mer exakt kända som tisaner .

"Tea" kan också referera till flera olika slags sociala tillfällen, måltider och tilltugg. Kanske de mest kända bland dessa är brittiska måltider / snacks som kallas "te", inklusive eftermiddagste och hög te , helt te och ljust te . I England, Australien och Nya Zeeland är huvudkvällen ofta känd helt enkelt som "te". (Påverkan av denna typ av jämnhet har lett till skapandet av stilar av mat som kallas te-måltider, såsom " temackor ".) På samma sätt kan mottagningar eller sammankomster där te serveras betecknas "te". (Till exempel, vissa bröllopsfest sammankomster är kända som "bröllop te" av den anledningen.) Andra exempel på samlingar som kallas "te" inkluderar chanoyu och gong fu cha .Ibland används "te" för att referera till köttbullar . Det är också ett daterat slangord för marijuana.

Typer av te

Teberedningsmetoder

Te Drycker

Eftermiddagste och måltider

Örtteer

Uttal

tee (rimmar med "han")

Exempel på te

Jasmine Pearl Green Tea, Bubble Tea, British-Style Milk Tea