Vad är en te Latte?

Njut av en Latte med din favorit te

Fläktar av te som vill ha den mjölkrika rikten som finns i en caffe latte kan njuta av en te latte. Dessa enkla och läckra drycker är lätta att göra hemma och smaken kan konkurrera med allt du får på den lokala kaféen. Bättre än, du kan helt anpassa en te latte som du vill.

Tea lattes är en stil av mjölte och en variation på caffee lattes. Som caffe lattes tillverkas de vanligtvis med ångad mjölk.

Men i stället för espresso innehåller de te, vanligtvis i form av matcha grönt te eller koncentrat av starkt bryggt te. En te latte kan vara varm eller kall och allt du behöver är några enkla ingredienser, inklusive ditt favoritte.

Ingredienser i te Lattes

De grundläggande ingredienserna som behövs för att göra en te latte inkluderar bryggt te, mjölk och en sötningsmedel. De kan serveras varma, även om de också är populära som en isad latte. Ett annat alternativ är att skapa en blandad dryck. För detta kan du antingen blanda latteingredienserna med ca 1 kopp is eller hoppa över isen för en drink mer som matcha grön te smoothie .

Den mest populära typen te latte är chai latte . Detta är en västerländsk variation på indisk masala chai och serveras ofta över is eller blandad. Andra vanliga te som används i lattes inkluderar matcha grönt te och Earl Gray , men du kan använda vilken typ av te du gillar.

Per definition inkluderar lattes mjölk och helmjölk tenderar att fungera bäst, speciellt om du ska ånga och skumma den.

Om du föredrar, är te lattes lika smakliga när det görs med sojamjölk eller andra mjölkalternativ . När de är gjorda som torra drycker (som caffe lattes med mer skummad mjölk än grädde), kan de prydas med latte konst.

Tea lattes sötas ofta med socker eller honung. Återigen, som espresso-versionen, kan du skapa smaksatta lattes .

Beroende på te kan du lägga till olika smaker som karamell, vanilj, choklad och kanel. Det enklaste sättet att göra detta är att köpa eller göra en smaksatt enkel sirap . Dessa kan också användas för att söta ditt kaffe, cocktails och andra drycker.

Grundläggande steg för att göra Tea Lattes

Yerba mate latte receptet är ett perfekt exempel på hur man gör en klassisk te latte.

  1. Börja med att simma mjölk och vatten i en liten kastrull tills det är varmt. För en drink dricker 5 uns vatten och 3 matskedar mjölk en bra grund.
  2. Steppa ditt te i den varma vätskan under lämplig tid som anges för det teet. Vanligtvis kommer fyra till sex minuter att ge den en fin, stark smak.
  3. Tillsätt sötningsmedlet till smak.
  4. Blanda väl. För att skapa en bra latte skum, använd en kvist eller en liten visp för att ge det lite luft.
  5. Servera det varmt eller kyla det i några minuter innan det serveras i ett isfyllt glas.

För kalla te lattes kan du också reservera mjölken och skaka den i en cocktail shaker med kyld te och ditt sötningsmedel som du väljer.