Easy Tea Tillbehör & Infusörer

Topp te Brewing Equipment

Te bryggning behöver inte vara komplicerat, och det finns gott om lättanvända te tillbehör och infusionsmedel för att göra det så enkelt som möjligt. Allt som krävs för gott te är några teblad, varmt vatten och en kopp att brygga in / dricka från. I många delar av Kina lägger folk helt enkelt kvalitetsblad * till ett glas varmt vatten och dryck. Du kan enkelt brygga och dricka te hemma med denna enkla, utilitaristiska metod eller med en mängd andra enkla teapparater.

De viktigaste delarna av utrustning som ska övervägas är medel för uppvärmning av vatten, infusionsverktyget, drickkärlet och lagringsutrustningen. Utöver dessa verktyg är andra accouterments helt frivilliga.

* Kvalitetsbladen tenderar att sjunka i glaset, vilket gör det här sättet att konsumera lättare (och roligare) än vad det annars skulle vara!

Verktyg för uppvärmningsvatten
Du kan värma te för vatten med ingenting annat än ett vakande öga, en värmekälla och en enkel kruka eller kokkärl . Vissa teälskare föredrar denna metod eftersom det skapar mer av en "ritual" för teförbrukning.

Även om det är dyrare, föredrar många människor elpannor för sin förmåga att värma vatten snabbt och enkelt . Jag rekommenderar (Breville Variable Temperature Kettle), den (rimliga) Adagio UtiliTEA-elektrisk vattenkokare och (billigare och verkligt variabel temperatur) Programmerbar digital vattenkokare från Imperial Tea Court.Så frestande som det kan vara att använda en mikrovågsugn för att värma vatten för te, rekommenderar jag det inte. Det är särskilt svårt att få vattnet till rätt temperatur och det finns viss kontrovers över den slutliga smaken av mikrovågigt te.

Verktyg för infusion av te
Bortsett från tejpor med låg kvalitet och "bara släpp blad i din kopp / skål" -metod är dessa de fem enklaste sätten att infusera te .Tekannor med silkare gör det också enkelt att brygga te. Var noga med att fråga din te-leverantör om den bästa tekanna för dig innan du köper, eftersom vissa tekannor är bäst för att brygga vissa teformer än andra.

Du kan också värma vatten och infusera te med ett verktyg, tack vare (super lätt) utrustning som Breville One Touch Touch Tea Maker .

tekoppar
Så länge det inte smälter eller bryts när det fylls med varmt te , kommer någon gammal kopp att göra för att dricka te. Men det finns vissa teacup egenskaper som kan göra te dricka roligare. Personligen finner jag att de bästa tekopparna:

Naturligtvis har varje person sina egna preferenser. Vissa människor älskar långa, smala tekoppar som betonar teens smak. Vissa människor föredrar färgglada teacupar eller muggar med sentimentala värden. Lita inte bara på mitt ord för vad som gör en teacup stor - ta reda på vad du tycker om i en teacup!

Telagringsutrustning
Om du konsumerar ditt te ganska snabbt (inom några månader) kanske du kan lagra den i förpackningen den kom in.

Men om ditt te kom i mindre än funktionell förpackning eller om du planerar att hänga på det på ett tag, kanske du vill investera i burkar eller annan lagringsutrustning. Den här artikeln om hur du lagrar te innehåller alla de grundläggande som du behöver veta för att välja telagringsutrustning.

Valfria Tea Accouterments
Utöver dessa grunder finns det alla typer av extra tillbehör till te. Beroende på din bryggningsstil kanske du vill köpa allt från en gong fu båt till en silver te service bricka. Låt din personliga smak guide dig för att välja tetillbehör som passar dina livsstil och estetiska preferenser.