Rose Hip Jelly Recept

Detta färskt roséhopprecept är lätt att göra och lika gott. En rosa höft är fröskalan av rosor kvar efter att de blivit färdiga.

Så var får du fräscha rosa höfter? Du hittar nog inte dem i en mataffär, inte ens en gourmetbutik. Du måste lita på dina egna rosor eller en väns eller granne så länge de aldrig har behandlats med en bekämpningsmedel som inte är märkt för användning på edibles. Se mer om att skörda höftbenen nedan.

När det gäller pektin går det mycket lättare att hitta. Leta efter det där konserveringsvaror säljs, vanligtvis tillgängliga i de flesta större livsmedelsbutiker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor gryta av rostfritt stål (använd inte aluminium eftersom det kommer att missfärga rosen höfterna), låt rosa höfter sudda i 2 kV vatten tills det är mjukt.
  2. Krossa till mos i pannan och spänna genom en geléväska. Du bör ha ca 4 koppar höftjuice.
  3. Returnera höftjuice till pannan och tillsätt citronsaft och pektinkristaller . Rör om tills blandningen får hårdkokning. Lägg omedelbart socker. Koka till en fullkokare och koka i 1 minut, omrör hela tiden.
  1. Avlägsna gelé från värme och skumma av skum med en sked av rostfritt stål.
  2. Häll gelé i heta steriliserade burkar och bearbeta i ett vattenbad eller frysa för längre lagring, eller förvara i kylskåp i upp till två veckor.

Obs! Om du inte hittar färska rosenhöft, suga i koppen torkade rosa höfter i 2 liter vatten i några minuter, koka sedan till mjukt och fortsätt med steg 2 av receptet ovan.

Källa: "Native Indian Wild Game Fish & Wild Foods Cookbook" redigerad av David Hunt (Fox Chapel Pub.)

Skörda och rengöra rosa höfter

Fler sätt att använda rosa höfter i matlagning

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 49
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)