Hur är hög te annorlunda från eftermiddagste?

Dechiffrera den brittiska tetiden

Utanför Förenade kungariket hänvisar många till eftermiddagste som "högt te". Även om tanken att högt te är en måltid av mat som scones och fingermörgåsar är vanligt, är det inte riktigt korrekt i traditionell eller historisk bemärkelse.

Vad är eftermiddagste?

Eftermiddagste, även känt som "lågt te", är vad folk tycker om när de hör "högt te". Det handlar om saker som manners, spets och läcker mat.

Det serveras vanligtvis i mitten av eftermiddagen och det serverades traditionellt på låga bord, varav dess två namn.

En eftermiddagste-meny är lätt och fokuserar på scones, fingermackor. Marmalad, citronkarmor och örtbras kan också ingå. Favoritteor för eftermiddagste inkluderar svart te som Earl Grey och Assam samt örtte som kamille och mynta.

Historiskt sett betraktades eftermiddagste som ett damer socialt tillfälle, och det är oftare av kvinnor än männen till den här dagen.

Vad är High Tea?

Traditionellt var hög te en arbetarklassmåltid som serverades på ett högt bord vid arbetsdagens slut, strax efter 17.00

Högt te var en tung måltid av:

Högt te var mycket mer av en familjeklass i arbetarklassen än det var en elitisk sammankomst.

En kort historia av eftermiddagste

Legenden har det att eftermiddagste startades på mitten av 1800-talet av hertiginalen av Bedford. Omkring denna tid introducerades fotogener i rikare hem och äter en sen middag (runt 8 eller 9 pm) blev modernt.

Denna alltmer sena middagen var en av endast två måltider varje dag, den andra var en mid-morning, breakfast-like meal.

Berättelsen säger att hertiginalen befann sig med en "sjunkande känsla". Detta var sannolikt trötthet från hunger under den långa väntetiden mellan måltiderna. Hon bestämde sig för att bjuda in vänner till olika smårätter och te, vilket var en väldigt trendig dryck på den tiden.

Idén om en eftermiddagstehämtning spred sig över det höga samhället och blev en favorit tidsfördriv av damer av fritid. Senare spred sig den bortom samhällets högsta echelons och blev mer tillgänglig för andra socioekonomiska grupper.

Idag är te en stor del av många brittiska måltider , inklusive frukost , elevenses, eftermiddagste och te (vilket är mer som traditionellt högt te än eftermiddagste).

Typer av eftermiddagste

Även om många amerikaner tycker om eftermiddagste som en meny, finns det många variationer på denna te-centriska måltid.

Vissa hotell och terum erbjuder också andra variationer på eftermiddagste, som champagne-te (eftermiddagste serveras med ett glas champagne) och teddybjörnte (barnens eftermiddagsteparti med dockor och nallebjörnar). I Bath, England, är Sally Lunns ett populärt tillskott till eftermiddagste.