Sencha

Sencha är Japans mest populära typ av te , både inom Japan och utomlands. Det är ett ångat grönt te tillverkat av småbladiga Camellia sinensis buskar eller Yabukita (norr om bambuskogen). Under bearbetningen rullas den i en nålliknande form, ångas, torkas, sorteras och blandas.

Under senare år har "Sencha" te producerats i Kina, Sydkorea och andra länder, även om vissa frågor äkthet av dessa teer gav skillnaderna i teplantor och bearbetningstekniker som användes.

Vad tycker Sencha om?

Sencha tenderar att ha en uppfriskande smak som kan beskrivas som vegetal, grön, oceanisk, tång-y eller gräsbevuxen. Smaker varierar med olika typer av sencha. Om du tycker att den är hård eller överväldigande gräsbevuxen, kan det vara att du brygger fel eller köper lågkvalitativ Sencha.

Hur man gör Sencha

Ett förhållande mellan en tesked te och en kopp gott vatten är ett bra ställe att börja. Generellt föredrar Sencha-teer en lägre bryggtemperatur. Vatten som just börjat simma är vanligtvis idealiskt. Även mycket korta bryggtider föredras för Sencha. Börja ca 20 sekunder och se vad du tycker. Några Senchas är bäst med ca 15 sekunders branta, medan andra kan hantera 90 sekunder.

Allt som sagt, en del mycket högkvalitativa, organiska senchas kan smaka perfekt underbara när de görs med kokande eller nästan kokande vatten. De smakar inte på samma sätt som de gör när de är förberedda med lägre temperatur, men de kan fortfarande vara ganska trevliga.Om du infunderar dem mer än en gång, försök att släppa din branta tid något för de andra infusionerna, sedan ta tillbaka det för tredje och förlänga det lite mer för efterföljande infusioner.

Typer av Sencha

Det finns flera olika typer av Sencha grönt te, inklusive:

Var kan man köpa Sencha

Organisk Sencha och organisk pulveriserad Sencha kan erhållas hos Yuuki Cha, i utövande av te Sencha Genmaicha och Samovar Tea Lounge Nishi Organic Shincha.

Fullständig upplysning : författaren har tidigare gjort frilansarbete för att driva te och Samovar Tea Lounge.

Sencha Recept