Allt du borde veta om mjölkte

Från en stänk till hela recepten är mjölk te en hit över hela världen

Tycker du om lite mjölk i ditt te ? Då är du en av de många te-drinkare världen över som älskar att sippa på ett mjölkte. Detta är ett perfekt sätt att mjuka och smidiga teens smakar, särskilt några av de bittra anteckningarna som finns i svart te.

Mjölte kan ta på sig många former. Det kan vara så enkelt som ett stänk av mjölk i ditt Assam eller engelska frukostte, eller det kan vara ett komplext recept som masala chai eller bubbelte.

Mjölttesorna i världen är roliga att utforska, så låt oss börja.

Vad är mjölkte?

Mjölket är helt enkelt te med mjölk tillagd. Detta skapar en mjukare smak och lite sötnar teet. Det är ett populärt sätt att servera te i många delar av världen och det är ett enkelt sätt att klä upp din genomsnittliga kopp te.

Det finns många regioner i världen där mjölkte är standardtyp te . Detta är mest uppenbart i vissa delar av Indien där "te" vanligtvis refererar till mjölkte. Be om te utan mjölk, begära ett "svart te" eller helt enkelt "te utan".

Mjölk används också ofta i England, Irland, Skottland, Kanada, Sri Lanka och Hong Kong.

Det finns många variationer på mjölte, inklusive:

Varför lägga till mjölk till din te?

Mjölket är vanligtvis förberedt med ett starkt svart te.

Tillsatsen av mjölk resulterar i en mindre astringent , mindre bitter smak. Inte bara mjölk täcker teens smak, det binder också till några av de bittra kemiska föreningarna som finns i te.

Hur mycket mjölk ska du lägga till?

Det finns verkligen inga riktlinjer eller förslag om hur mycket mjölk du ska lägga till något visst te. Det beror mer än någonting på din personliga smak och vilken typ av te du brygger. Men de flesta te behöver inte kräva mycket mjölk.

I allmänhet börjar du med en stänk eller matsked mjölk. Rör om detta och smaka ditt te. Om så behövs, lägg till en annan matsked tills det är till din smak.

Vissa mjölk-te recept använder en hel del mjölk. Till exempel kräver en hemlagad masala chai lika delar av mjölk och vatten.

Medan hur mycket mjölk är en personlig preferens finns det rekommendationer för te som är bäst med mjölk .

Populära mjölktecept

Mjölket går utöver att helt enkelt lägga till ett stänk av mjölk till en kopp te. Det finns många mjölk te recept som finns runt om i världen.