Ägg Cocktails: Säkerhetstips och Favoritdrycksrecept

Lär dig hur du använder ägg i dina drycker

Eggnog är en semester favorit och det är den mest kända äggbaserade drycken. Har du ändå provat en kaffekocktail eller en Ramos Gin Fizz ? Det finns många bra cocktails och blandade drycker som innehåller ett rått ägg.

Många av dessa drycker är klassiker , skapade i cocktailens guldålder runt omgången av 20-talet. Andra är nyare skapelser, som ofta påverkas av de gamla drinkarna. Bland dessa är "fizz" -cocktailsna en silkeslen skumtopp tack vare en äggvita medan andra drycker kallar till hela ägget eller bara äggula.

Betydelsen av äggsäkerhet

Innan vi pratar om hur och varför vi använder ägg i cocktails, måste vi ta itu med nummer ett bekymmer med denna ingrediens: salmonella . Ägg kan vara en av bärarna av bakterierna. Det är en mycket seriös punkt att göra och det finns sätt att minska dina risker. Men om du är orolig eller inte litar på alternativen nedan rekommenderas det att du helt enkelt undviker äggcocktails.

De personer som är mest mottagliga för salmonella är de unga, äldre, kvinnor som är gravida och alla med ett kompromisslöst immunsystem. En handfull alkoholfria drycker inkluderar ägg också, så dessa grupper kan också påverkas och borde också undvika dessa drycker.

För resten av oss borde vi vara okej att dricka råa ägg, men det finns aldrig en garanti. Otaliga drinkare har haft hundratals äggcocktails utan illamående, men det är också viktigt att vara flitig i din ägghantering.

5 tips för säker hantering av ägg

Det finns några saker du kan göra för att säkerställa de färskaste och säkraste äggbaserade dryckerna:

Köp Smart. Köp endast ägg i kylskåp. Välj ägg utan sprickor eller skadade skal. Kontrollera datum på behållaren. Ett annat gott tecken på ett inspekterat ägg är USDA-stämpeln (eller ditt lands motsvarighet).

Pasteuriserade ägg. Pasteuriserad ägg finns och ett bra val för drycker eftersom pasteuriseringsprocessen är utformad för att döda bakterier i ägget. Nackdelen med att använda dessa ägg är att vissa av smakerna förloras. Pasteuriserade ägg kommer tydligt att markeras som sådana.

Ägg "Produkt". Ett annat alternativ är att använda en äggprodukt - huvudsakligen bearbetade ägg som säljs hela eller som vita eller äggulor ensamma. Med dessa kommer du att märka en betydande smakskillnad och de flesta bartendere rekommenderar inte att de används i cocktails. Ändå är de ett alternativ.

Butik Smart. Du kommer att vilja kyla dina råa (särskilt unpasteurized) ägg direkt. Förvara dem i den kallaste delen av ditt kylskåp där temperaturen är 45 F eller lägre. Förvara dem inte i dörren (där de praktiska äggfacken är oftast) eftersom temperaturen där varierar varje gång den öppnas. Håll också äggen i den ursprungliga kartongen.

Om du väljer att använda en äggprodukt, måste den användas omedelbart efter öppnandet.

När du är tvivel, släng den. Om ett ägg ser illa ut, har sprickor eller på något sätt inte verkar rätt för dig, använd det inte i en drink. När du spricker ägget, om någon del ser onormal, missfärgad, grumlig eller (igen) inte normal, släng den bort.

USDA rekommenderar också att du lagrar ägg i högst 3 veckor (ibland sträcker du till fem, även om dessa skulle vara bäst avsedda för lagad mat).

Om du har en fråga om huruvida dina ägg är förfallna, ge dem vattentestet . För drycker är de som sjunker till botten bäst, för att de är de färskaste. Om ägget flyter, kassera det, eftersom det inte längre är ätbart.

Om du är en professionell bartender, behöver du kontrollera dina statliga lagar innan du serverar cocktails med ägg. Många områden förbjuder att servera råa ägg till kunder.

US Food and Drug Administration och EggSafety.org har mer information om äggsäkerhet.

Hur man blandar ägg i dina cocktails

Blanda ägg i en cocktail kräver lite mer arbete. Detta beror på att äggets densitet kräver extra blandning för fullständigt integrering i andra dryckesingredienser.

Också, när vi arbetar med ägget måste vi komma ihåg de säkerhetsåtgärder som vi lärde oss ovan.

Torka skaka, skaka sedan igen . Ägg blandas bäst genom att skaka. För att få det bästa skummet (särskilt med äggvitor och hela ägg) är det bäst att kombinera dryckesingredienserna i en cocktailskakare och skaka den utan is . Detta kallas en "torr skaka". Tillsätt sedan is och skaka drickan igen.

Du kommer att vilja skaka dessa drycker i minst 30 sekunder och ganska ofta kommer dina armar att skada efteråt (det betyder att du gör det rätt). Poängen är att skaka tills du är säker på att ägget är helt integrerat med resten av drycken.

Separera ägget säkert. Om den dryck du gör kräver att du använder antingen den vita eller äggula, måste du skilja den. Det är viktigt att komma ihåg att äggskalet kan ha bakterier på det, så det är bäst att undvika att skilja ägget med skalet.

Alternativ för separation innefattar:

Skapa ett äggskum . Medan äggvita lägger ett skum till cocktails kan du också göra ett separat äggskum för att lägga till drycker. Det är en rolig, semi-avancerad bartendingsteknik som är väldigt lätt om du har en vispgräddeproducent (även "whipper" från ISI). Det kan verkligen få dig att se ut som ett proffs och lägger en bra touch på toppen av dryckerna.

Vad lägger ägg till cocktails?

Det finns tre alternativ för att lägga ägg till cocktails och varje recept anger vilka som ska användas. Hela ägg och äggvitor är de vanligaste.

The Rare Egg Liquors

Det finns några destillerade sprit som domineras och kännetecknas av användningen av ägg. En vanlig likör är den nederländska advokaten och det finns en tysk motsvarighet som heter Eierlikoer eller tyska Eggnog.

Andra ägglikor kan hittas, särskilt under högsäsong och kallas ofta "eggnoglikör". I huvudsak är många en förblandad äggnog , men du hittar ofta att hemlagad eggnog är överlägsen.

Iconic Egg Cocktails

Som du kan föreställa dig, har äggcocktails kommit och gått under åren. De har perioder av popularitet, så verkar de falla i dunkel tills intresset förnyas. På grund av detta finns det ett stort antal gamla och nya dryck recept att prova.

Bland de äldsta äggcocktailsna finns de som Brandy Milk Punch och Tom and Jerry . Dessa är ganska eggnogliknande , tröstande på kalla vinterkvällar och semesterfavoriter.

Sedan har du klassiker som kommer ut ur de gamla cocktailsalarna som Clover Club , Commodore Cocktail och Million Dollar Cocktail . Många av dessa skapades av de bästa bartenderna från cocktails guldålder och förblir ikoner i baren.

Sour, fizz och flipdrycker inkluderar vanligtvis ett ägg också. Detta inkluderar klassiker som Gin Fizz , Whisky Sour , Pisco Sour , och den vackra Pink Lady . Med inspiration från dessa är moderna recept som Ginger Sour , granatäpple Gin Fizz , Malacca Flip , Old Thyme Sour , Somrus Fizz och Whiskey Sour 101 .

Ganska ofta kan du hoppa över ägget för att producera en perfekt fin cocktail med någon av dessa.

Fancy New Egg Cocktails

Medan många moderna drinkare är borta från råa ägg i sina drinkar, älskar en rad mixologer denna ingrediens. Det har blivit ett populärt tillskott till nya recept eftersom det ger en klassisk stil. Det finns också något oemotståndligt om det skummade huvudet.

Många av dessa nyare recept är helt enkelt fascinerande. Du hittar drycker som Eucalyptus Martini , Aura In Me och El Pepino för att inkludera de mest spännande smakerna. Andra som djävulens handskakning , polerad prinsessan och ser bättre naken Margarita är lite mer tilltalande och universella till en mängd olika smaker.

Den krämiga komforten hos ägg är alltid ett populärt komplement till semesterdrycker . Om du har funnit att traditionell äggnog bara inte är din sak, prova ett modernt recept som är fyllt med smak men behåller den äggkräm. Förslag inkluderar Holiday Spice , Pumpkin Spice Martini och Texas Farm Nog .