Hur man skakar cocktails

Skaka det som du menar det och få bättre drycker

Majoriteten av cocktailrecepten kräver att ingredienserna skakas med en cocktailskakare. Det är överlägset den mest använda, roliga och underhållande metoden att förbereda blandade drycker och det är otroligt enkelt.

Shaking är en av de grundläggande bartending teknikerna och lärande hur man gör det kommer att förbättra dina drycker avsevärt. Med lite övning och genom att följa några tips kommer du att behärska det på nolltid.

När du väl har tagit din personliga skakstil, kommer dina cocktails att bli skarpa, svala och ha en perfekt blandning av smaker.

Vad du behöver

Cocktail shakers kommer i två grundläggande stilar : en tredelad shaker och en tvådelad Boston shaker. Endera kan användas för att skapa bra drycker och som du väljer kommer att vara en fråga om personlig preferens.

De tredelade shakersna har en inbyggd sil, så det är det enda verktyget du behöver skaka en drink. Om du föredrar en Boston shaker behöver du dock en separat sil .

För att skaka en drink behöver du fyra grundläggande saker:

Hur man skakar en cocktail

Att skaka en blandad dryck är väldigt lätt. Det ska ta bara en minut eller två från den tid du börjar hälla ingredienserna till den tid du drabbas av drycken.

I de flesta fall följer du dessa sex steg för att skaka en cocktail:

  1. Häll ingredienserna i en cocktail shaker eller blanda glas (om du använder en Boston shaker).
  2. Fyll skakan med is (några bartenders ska göra detta innan det hälls).
  3. Säkra locket eller skakten.
  4. Håll skakan med båda händerna (en på varje bit) och skaka kraftigt över axeln.
  5. Skaka för långsamt räknat tio eller tills skakans utsida frost upp.
  1. Stryk din cocktail i ett kyldt glas. Kom ihåg att spänna över färskis när du förbereder drycker som serveras på klipporna .

9 användbara tips

Medan den grundläggande skakningstekniken är väldigt lätt finns det några tips som du hittar användbara. Det här är enkla saker du kan göra för att se till att allt går smidigt och att du får konsekventa, välblandade drycker.

Varför skakar vi?

Att skaka en drink görs inte helt enkelt för det roliga av det (även om det är roligt), det finns mycket goda skäl till att de flesta cocktailer skakas .

Målet att skaka är att:

Vissa drinkers kan argumentera mot den sista punkten eftersom de vill ha en kraftfull dryck. De är de som ofta irriterar en bartender med begäran att "Gör det starkt". Om så inte var fallet skulle många lägga ner spritet och välja öl eller vin istället, eller hur? Ändå är det viktigt att tänka på alkoholinnehållet i cocktails och hur många du vill ha på en viss natt.

När vi blandar drycker som nästan helt är tillverkade av alkohol ( som de flesta martinier ), kan de lätt vara i 20 till 30 procent ABV (40 till 60 bevis). Det är efter skakning med is och ganska nära tätningsstyrkan hos de flesta vätskor. Med den potensen kan två drycker lätt få några människor ganska tipsiga. Bara för att de martinis smakar söta, betyder inte att de inte är förpackade med alkohol.

Dessutom är det en myt att spädningen försvagar varje cocktail till den punkt där den motsvarar vin eller till och med så mild som en blandad dryck som rom & cola . Oroa dig inte för att överdriva dina drycker, det är mycket mer sannolikt att hända om du sippar på rum & koks i en halvtimme eller mer.

Är ditt mål att helt enkelt bli full eller njuta av några goda drycker med vänner? Sanningen är att många av de mest potenta cocktailerna smakar bättre med lite utspädning. Vattnet öppnar smakerna, hjälper dem att blanda sig i en enda smak och tömmar alkoholen till en punkt där den är välsmakande och roligare. Det är därför många whiskykunnare och experter lägger till ett stänk av vatten när man nipper whisky rakt.

Vatten är en bra sak. Om du vill ha en drink som ger dig chock, håll dig till skott . Om du vill ha en drink ska du använda din shaker.