Prova den läckra rosa damen, hon är inte så söt som hon ser ut

Den rosa damen är en klassisk cocktail som har en ljusblodig färg från några grenar av grenadin. Det var en av de första "flickaktiga drinkarna" och en favorit bland damerna från det höga samhället från 1930-talet till 1950-talet.

Denna cocktail är väldigt roligt eftersom det inte är så sött. Till skillnad från många av dagens rosa cocktails har den en liten fruktig sötnos från grenadin, men botaniken av en bra gin lyser fortfarande och ger en fin smakkontrast. Rosa Lady har en mycket torrare, försiktigt tart smakprofil än vad man kan förvänta sig av sitt namn.

Nyckeln till vilken äggcocktail som helst är att skaka det längre än du skulle ha mest cocktails för att se till att allt är blandat bra. Ägget gör också en stor skumliknande topp på den rosa vätskan och skapar en spektakulär cocktail. Om du föredrar kan du helt enkelt hoppa över ägget. Att utelämna ägget påverkar inte starkt dryckens smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailskakare med isbitar.
  2. Skaka kraftigt .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med körsbären.

Fler tips för att göra en stor rosa dam

Gin: Den rosa damen är den perfekta cocktailen för en liten ginprovning. Det kan fungera bra med de traditionella torrgöarna i London som Beefeater och Tanqueray, och det är lika förtjusande med någon av de nya glänsarna.

Experimentera med The Pink Ladys smak genom att använda Hendrick's, Aviation eller någon annan ny gin.

Den mjuka profilen av drycken kommer att blandas bra med nästan vilken gin som helst, och varje blir en helt ny upplevelse som visar de specifika ginsmakarna.

Applejack: Applejack är ett gammaldags äpplebrandy som gör en långsam och stadig återkomst. Det var väldigt populärt att använda i klassiska cocktails så här och det är värt ansträngningen att söka ett bra applejack.

Tips: Lairds är den mest kända applejacken och det är ganska lätt att hitta.

Små destillerier är ofta din bästa källa för ett kvalitetsapplejack. Det är en av de enklaste destillerade spritdryckerna för hantverksdistillers att producera och de källar ofta sina äpplen lokalt. Många lokala destillerier i äppelväxande regioner kommer att ha sin egen lokalt framställda äppeljacka. Det finns många applejackbaserade cocktails som visar upp den tydliga smaken av applejack.

Hur stark är Pink Lady Cocktail?

Den rosa damen kan vara en ganska liten cocktail, men hon packar ett slag. Ändå är hon inte annorlunda än den genomsnittliga klassiska martini-stilcocktailen, eftersom de ofta görs främst av sprit. Om du antar en 80-bevis gin och applejack och du väljer att inkludera äggvita, kan du förvänta dig att Pink Lady väger cirka 25% ABV (50 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 217
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 184 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)