Origins of Eggnog: En favorit julkocktail

Holiday parties har drivits av eggnog i århundraden

Eggnog är en drink som ger upphov till minnen för de flesta människor och du antingen älskar det eller hatar det. Hur som helst måste du erkänna att den är inbäddad i våra jul- och semestertraditioner . Om du har provat det och funnit att det inte var din sak, kanske du bara inte har haft bra ägg och det är dags att ge det ett annat försök.

Även om det åtnjutits över hela världen, undrar många människor var eggnog började. Låt oss undersöka ursprunget till denna tidlösa dryck och hur den spred sig över århundradena.

Vad finns i ett namn?

Ordet eggnog själv har inte mycket överklagande. Det gutturiska ljudet och tanken på att dricka ägg är tillräckligt för att få många människor tillbaka. Det finns olika åsikter om ursprunget till namnet på denna berömda dryck.

En version säger att eggnog härrör från ett gammalt engelska ord för stark öl. Det finns också möjligheten att det härrör från noggin , ett ord för en liten kopp som var första känd användningen var 1588. En annan version tillhör namnet Colonial America där kolonister hänvisade till tjocka drycker som grogs och eggnog som ägg och grog.

Enligt Merriam-Webster var den första kända användningen av eggnog någon gång omkring 1775. Det skulle få oss att tro att ordet verkligen var en amerikansk uppfinning, trots att den troligen påverkades av det engelska ursprunget.

Eggnogs europeiska ursprung

Man tror att ägggenen började i Europa. Så tidigt som 1200-talet var medeltida munkar i Storbritannien känt att dricka posset , en varm alepunch med ägg och fikon.

Under åren tjänade detta sannolikt med de olika mjölk- och vinstanserna ofta på sociala möten.

Vid 1700-talet blev sherry den primära ingrediensen och det var populärt att använda denna äggyta som en skål för sin hälsa och välstånd. Det konsumeras i första hand av samhällets välbefinnande eftersom mjölk, ägg och sherry var knappa råvaror i Europa vid den tiden.

Eggnog i den nya världen

När bryggan kom till den Nya Världen, lade kolonisterna sin egen vridning. Rom som amerikanska kolonister kunde få från Karibien var betydligt billigare än de andra spritdryckerna som skickades från England. Och så, tillsammans med den lättillgängliga försörjningen av mjölk och ägg i kolonierna, blev romversionen snabbt en populär drink för människor i alla klasser.

Variationer på Eggnog

Som en rik, kryddig och alkoholhaltig dryck blev eggnog en välbekant fixtur under semesterperioden över de växande kolonierna och så småningom det nya landet i USA på 1700-talet. Varje region skulle anpassa drycken till sin personliga smak. I söder tenderar folkens smaker helst att föredra whisky över rom .

Det sägs att George Washington utformade sitt eget recept på bryggen, som bara de mest modiga gästerna skulle delta. Den första presidentens recept blandade 1 pint brandy, 1/2 pint varje rågwhisky och jamaicansk rum och 1/4 pint sherry med 1 quart varje grädde och mjölk och "ett dussin matskedar socker". Det använde 12 separerade ägg och förberedde det i traditionell eggnog stil . Hans anteckningar säger också: "Låt svalna i flera dagar. Smaka ofta."

När bryggan nått Latinamerika gjordes ännu fler anpassningar:

Noggin 'idag

Det grundläggande receptet på äggnog har inte förändrats genom åren (ägg är slagna med socker, mjölk, grädde och någon form av destillerad ande) och det är fortfarande en favorit för semesterfester. Det finns dock ett antal variationer på det klassiska eggnogreceptet , och de kan vara mycket roliga och unika. Det är en fantastisk bas för experiment och allt från extra kryddor till tequila har lagts till under åren.

Oavsett vilken eggnog du väljer att tjäna, är det säkert att bli en vinnare med de flesta (men inte alla) av dina semestergäster. Men för dem som vill gå oavbrutet , finns det många andra spännande semesterdrycker som säkert kommer att bli en träff och lyfta någons semesterdrycker.