Lemon Grass Lamb Chops

Citrongräs har den fantastiska förmågan att tämja "gammal" smak av lamm. I det här vietnamesiska receptet är citrongräs finhackad och kombinerad med fisksås och söt champinjonsås för att ge en stark smak till lammkoteletterna. Koteletterna behöver marinera över natten, men då kan du sära och baka dem, som det här receptet kräver, eller steka eller grilla dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra marinaden, skär varje citrongrässtjälk med en skarp kniv ca 3 till 4 inches från botten där ljus och gröna delar möts. Skala och kasta bort det övre lagret på den lätta delen av varje stjälk, avslöja anbudet, vita inre hjärtan. Skiv dessa och hugg dem fint. (Boka de kvarvarande gröna löven för att användas i andra rätter.)
  2. I en medium skål, kombinera malet citrongräs, chili peppar, vitlök, svartpeppar, salt, socker, fisk sås, citronsaft och sojasås och rör om tills det är väl blandat.
  1. Lägg citrongräs marinade i en stor grundpanna. Tillsätt lammkoteletterna individuellt, skedar marinade över köttet för att säkerställa att varje chop är välbelagd. Skydda med plastfolie och kyl i 3 timmar eller upp till 24 timmar.
  2. För att göra doppsåsen, i en kastrull kombineras 1 kopp vatten, vitlök och brunt socker och koka över medelhög värme. Minska värmen till medelstora, ständigt rör om i 1 minut tills sockret smälter och stäng sedan av värmen.
  3. Tillsätt citronsaft, ättika och chili peppar, rör om och överför till en såsskål. (Dipsåsen kommer att hålla kylen i en lufttät behållare i 3 till 4 veckor.)
  4. Ta cirka 30 minuter innan du lagar mat, ta bort lammkoteletter från kylskåpet. Förvärm ugnen till 400 F.
  5. Värm canolaoljan i en stor stekpanna över hög värme. Låt marinaden droppa av lammkoteletterna och lägg sedan dem till stekpannan. Bruna ena sidan av koteletterna i 2 minuter. Vänd lamm över och bruna i ytterligare 2 minuter.
  6. Överför stekpannan till ugnen och baka i 5 till 10 minuter, eller tills kokt medium är sällsynt. Ta stekpannan ur ugnen och överför koteletterna till en serveringsplatta. Avsätta.
  7. Häll marinaden i en liten kastrull och sätt till en mild koka på medelhögt. Minska värmen till låg och sjuda i 5 minuter. Häll den reducerade marinaden i en serveringsskål.
  8. Placera gurkor, tomater och koriander i enskilda serveringsskålar. Servera lammkoteletterna, familjestil, med marinaden, doppa sås, gurkor, tomater och koriander som kryddor.


Från East Meets West : Traditionella och moderna asiatiska rätter från välrenommerade restauranger i Vancouver © 2012 av Stephanie Yuen.

Reprinted med tillstånd av Douglas & McIntyre, en avtryck av D & M Publishers.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 310
Totalt fett 5 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 13 968 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 5 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)