Hemlagad Eggnog: Ett traditionellt recept för en semester favorit

Eggnog är en semesterklassiker och det är en favorit festdryck när juletiden rullar runt varje år. Medan det finns många sätt att göra eggnog är några recept lika traditionella som den här som innehåller brandy och färska ägg.

En smörgås är mycket överlägsen med alla färdiga drycker, just-add-booze- alternativ som du kan köpa i snabbköpet. Det är också lättare än många människor har blivit ledda att tro. Om du vet hur man slår ägg och har ett grundläggande lager av köksbehov, kan du göra en bra eggnog.

Detta är ett perfekt recept för större partier och det är ett som har blivit uppskattat av revelers i århundraden . Även om det kräver lite tålamod och tid (inte mer än de bakade godsakerna du piska upp), är det väl värt ansträngningen och säker på att vara en folkmassa.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Slå äggulorna , 1/4 kopp socker, muskotnöt, salt och vanilj tillsammans tills den är mycket tjock och har en ljusgul färg.
  2. Slå långsamt i brandy och mjölk.
  3. Täck och kyla över natten i kylskåpet.
  4. Kort före servering, slå äggvitorna till mjuka toppar .
  5. Slå gradvis i kvarvarande 1/4 kopp socker och slå denna blandning till mjuka toppar igen, skapa en marängliknande grädde.
  6. Häll långsamt denna kräm över den kylda brandy-blandningen, vik den försiktigt in.
  1. Servera eggnog i en mugg, irländsk kaffeglas , eller punch cup och grate muskatmosa över toppen för garnering.

Tips för att göra Great Eggnog från grunden

Välj din sprit. Medan brandy är en favorit och en av de mer traditionella vätskor som används i eggnog är det inte det enda alternativet. Rum och whisky är också populära alternativ, men jag har hittat i ett smakprov att brandy gjorde en mer tilltalande eggnog övergripande.

Se till att du använder de färskaste äggen. Vi har alla hört varningarna om att dricka råägg och potentialen för salmonella. Ändå behöver du inte låta det skrämma dig bort från denna julklassiker. Med korrekt uppmärksamhet på fräschen och kvaliteten på dina ägg och hur du hanterar dem, bör din eggnog vara helt säker för gästerna.

Välj eggnog receptet för dig. Eggnog är en av de drycker som människor antingen älskar eller hatar och många människor hamnar i den senare kategorin. Om du är en av dessa hatare uppmuntrar jag dig att utforska de många eggnog recept som finns tillgängliga . Det är ganska möjligt att du ännu inte har hittat det som är rätt för dig.

Hur stark är Eggnog?

Eggnog har också ett rykte för att vara för starkt och det har varit känt att få fler än några festgäster, ja, schnockered. I de flesta fall beror detta på att drycken har för mycket sprit tack vare en generös värd. Det här är aldrig den bästa ideen för dryckstankar eftersom dina gäster inte vet hur stark det är och det är lätt för dem att ha ett glas för många med buffoonery och generad generad för att följa.

I detta recept är de två kopparna brandy perfekta när de serverar ca 16 små glasögon eggjog. Med en 80-ständig brandy fungerar den upp till cirka 18% ABV (36 bevis) , vilket är ungefär genomsnittet för en bra cocktail. Dessutom kommer de flesta bara ha ett eller två glasögon innan de vänder sig till en annan dryck eftersom du bara kan ha så mycket nog!