Pasteurized Eggs: Var kan man köpa dem, hur smakar de?

Pasteuriserad ägg är en bra produkt för alla som har speciella farhågor om livsmedelssäkerhet . Men inte alla livsmedelsbutiker bär dem.

Ett företag som heter Safeest Choice säljer pastöriserade ägg i livsmedelsbutiker över hela landet, och de har en butikslokal som hjälper dig att hitta butiker i ditt område som bär dem.

Jag fick händerna på några och försökte dem ut. Smaken och konsistensen lämnar något att önska, speciellt för att förbereda grundläggande äggrätter som omeletter eller äggröra .

Pastauriserad ägg ger fortfarande sinnesro när det gäller livsmedelssäkerhet, särskilt när man förbereder recept som kallar okokta ägg. Och om du lagar mat för unga barn, gravida kvinnor, äldre eller någon med ett kompromissat immunsystem, kan säkerheten du får med att använda pastöriserade ägg vara värt smakavvägningen.

Alla tänkta ger jag dem fem stjärnor för säkerhet och sinnesfrid och tre stjärnor för smak - fyra stjärnor totalt.

Pasteurized Eggs: För & Nackdelar

Ägg bär salmonella , vilket är den främsta orsaken till matförgiftning i USA. Matlagning dödar salmonellabakterierna, men det lämnar fortfarande två problem.

En, några recept, som eggnog , spaghetti carbonara och Caesar salladsdressing , ring efter okokta ägg.

Och två, även när du förbereder kokta ägg, löper du risken för tvärförorening . En liten fläck rå ägg på dina händer eller skärbräda kan överföras till något annat och i slutändan göra någon sjuk.

Lösningen är att använda pastöriserade ägg. Pasteuriserade ägg uppvärmes försiktigt i sina skal, bara tillräckligt för att döda bakterierna men inte tillräckligt för att laga ägget, vilket gör dem säkra att använda i något recept som kräver okokt eller delvis kokt ägg. Observera att pocherade ägg och ägg beredda över-lätt eller sunnyside-up inte är fullt kokta.

Dessutom, på grund av risken för kors-kontaminering, om du lagar mat för någon i någon av kategorierna ovan, kanske du vill använda pastöriserade ägg i alla fall.

Säkert valpasteuriserat ägg

Det är där säkraste ägg kommer in. Under lång tid var de enda pastöriserade äggprodukterna som var tillgängliga för konsumenter flytande ägg eller flytande äggvitor. Det var svårt, om inte omöjligt, att hitta pastöriserade skalägg i en vanlig mataffär.

Och medan säkraste ägg inte finns överallt, får de sina produkter till fler och fler butiker över hela landet. Och de skickar dig några kuponger om du fyller i en enkät på deras hemsida. (Jag har aldrig faktiskt fått mina kuponger, så jag kan inte helt garantera för det, men de säger att de skickar dig lite.)

I alla fall, om du är i livsmedelssäkerhet, verkar säkraste valet vara ett företag som verkligen delar dina problem.

Det är de goda nyheterna.

Den något mindre än fantastiska nyheten är att äggen inte smakar så bra. Eller snarare, de smakar okej, om de är lite platta eller intetsägande. Den äggiga smaken du vill ha från ett ägg var lite utspädd på något sätt. Kanske skulle du inte märka skillnaden. Ett litet salt hjälper i alla fall.

Det större problemet för mig var en textur.

"Mushy" är inte ett trevligt ord att använda för att beskriva ägg, men det är ordet som kommer att tänka på. Äggarna var inte lika fasta som vanliga färska ägg - de saknade definitivt något av den "biten" du förväntar dig av en väl kokt, fluffig förvrängd ägg.

Ett annat problem är att pastöriserade ägg är hemska för beredningar där du vill piska äggvitorna för att få styva toppar. Pastöriseringsprocessen påverkar proteins förmåga i ägget för att bli fast. Tyvärr är det bara verkligheten hos pastöriserade ägg.

Den uppenbara lösningen är att använda vanliga ägg för tillagade äggrecept, och använd pastöriserade ägg till såser och andra recept som kräver rått ägg. Det är om du inte lagar mat för någon i en av de högriskgrupper som jag pratade om tidigare, i vilket fall säkerhetsskum smak.