Brandy Eggnog Recept: Snabbt Blanda En Holiday Favorit

En rik semester behandla, eggnog är en favoritdrink för julpartier och andra helgdagar. Hemligheten med stor äggnog är kvalitetsingredienser och det behöver inte vara svårt att göra. Medan det finns många eggnog recept , är denna brandy eggnog en av de enklaste. Med samma mängd ansträngning som du sätter i någon annan cocktail, kommer ett gott glas nog att vara redo för dig att njuta av.

För detta recept behöver du bara fyra ingredienser och en cocktail shaker. Det är väldigt lik den eggnog du kan få i baren, med en perfekt balans av brandy och tillfredsställande creaminess.

Det här är ett fantastiskt gjort-från-scratch eggnog som är för lätt att passera. Du kommer att upptäcka att den överträffar smaken av nästan vilken förfram gjord eggnog du kan köpa i affären också. Vem vet, det kan till och med föra några anti-noggers över till 'nog sida.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en cocktailskakare kombinerar du brandy, mjölk, enkel sirap och ägg.
  2. Torra skaka utan is.
  3. Fyll skakan med is och skaka kraftigt i ca 30 sekunder för att säkerställa att ägget är väl blandat.
  4. Stam i ett gammaldags eller cocktailglas .
  5. Lägg till ett streck av riven muskot eller kanel som garnering.

Välj din ande

Brandy är en av de traditionella baserna för eggnog , men det är inte ditt enda alternativ. Rum har länge varit en favorit och många whiskyer gör också en fin eggnog.

Faktum är att detta recept är perfekt för att prova alla tre sprit för att se vilken du tycker mest om. Du kommer att bli förvånad över skillnaderna och experimentet är mycket roligt.

Färskt ägg och en bra skaka

Eftersom du ska dricka ett rå ägg i din nog måste du se till att dina ägg är färska. Det finns ett enkelt sätt att testa ett äggs färskhet och det innebär ett glas vatten. Om ägget flyter, skicka det upp eftersom det är ett tecken på att det är ett äldre ägg. För någon äggcocktail, använd endast de ägg som ligger på botten. Detta kommer att säkerställa den bästa provsmaksdrinken och minska risken för salmonella.

Om du vill kan du använda ett äggbyte, även om ett riktigt ägg skapar det bästa smaksättningsägget. Med hjälp av äggula ensam ger cocktailen en äggig smak, vilket är exakt vad vi vill ha för eggnog. Äggvita är inte nödvändigt här eftersom vi får en krämig konsistens från mjölken.

När du skakar drycker med ägg börjar du med en torr skaka utan is. Is läggs till under den andra omgången av skakning och du vill skaka längre och med mer kraft än vad du skulle ha någon annan dryck. Denna process hjälper till att se till att äggulan blir bruten och blandar noga med andra ingredienser innan du häller drycken. Det kan ta mer ansträngning och dina armar kan skada, men det är tecknet på en bra skaka.

Hur stark är detta Eggnog?

Eggnog har ett otrevligt rykte för att få semesteråkare lite för tipsiga. Oavsett om det handlar om en kopp för många eller en överhoppande värd, kommer vi inte att döma dessa saker. I själva verket är det här receptet relativt mildt och har en alkoholhalt på cirka 14 procent ABV (28 bevis) . Det är ungefär samma som de starkaste vinerna, så skyll inte på ägget.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 217
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 212 mg
Natrium 104 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 0 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)