Salmonellaförgiftning

Salmonella Symptom, fakta och förebyggande

Salmonellaförgiftning är överlägset orsaken till de flesta fallen av matförgiftning i Amerika. Det är över 1,4 miljoner fall av matförgiftning ett år, inklusive över 400 dödsfall från Salmonellaförgiftning.

Medan det finns mer än 2.300 typer av salmonella, är två typer av Salmonella Enteritidis och Salmonella Typhimurium ansvariga för hälften av dessa fall. Trots sitt namn har Salmonella faktiskt inget med lax - bakterierna är uppkallad efter forskaren som först upptäckte den 1885.

Där Salmonella finns

Salmonella bakterier finns i tarmkanalen och avföring från djur och människor, men vatten, mark, insekter och levande djur kan också bära bakterierna. Rå ägg och fjäderfäprodukter är kända för att bära salmonellabakterierna naturligt.

Andra Salmonella källor inkluderar kött, fisk och skaldjur samt mjölk. Kokade vanilj och såser som konditorivaror är också potentiella källor till salmonellaförgiftning, liksom tofu och andra livsmedel som är höga i protein. Dessutom kan färskvaror som meloner, tomater, sallad och groddar bära salmonella.

Hur Salmonella sänds

Salmonella bakterier kan överföras antingen genom livsmedel där bakterierna förekommer naturligt eller genom kors-kontaminering . Av denna anledning kan varje mat vara en potentiell Salmonella-fara, eftersom den inte hanteras ordentligt.

Salmonella bakterier dödas när de kokas, men livsmedel som de ovanstående färskvaruprodukterna kan vara ännu mer farliga eftersom de inte är vanligtvis kokta innan de serveras.

Därför är korrekt hygien och god mathanteringsteknik så viktig för att förhindra överföring av salmonella.

Salmonella Symptom

Salmonellos, en infektion orsakad av Salmonella-bakterier, kännetecknas av magkramper, magbesvär, diarré, illamående, frossa, feber och huvudvärk. Symtom uppträder vanligtvis sex till 48 timmar efter att ha ätit.

Sjukdomen kan vara en dag eller två, och ibland längre. I vissa fall kan personer som har lider av Salmonellaförgiftning uppleva ledsmärta och tarmbesvär i tre till fyra veckor efter att de först blev sjuk.

Du kan läsa mer här om matförgiftningssymtom .

Förhindra Salmonella

God mathantering - korrekt kylning av mat , tvätthänder och redskap, för att undvika korskontaminering - kan minimera risken för salmonella. Att mata mat till temperaturer på 165 ° F i minst 15 sekunder kommer att döda bakterierna, men som ovan diskuterat är detta inte alltid möjligt, varför säker mathantering är så viktig för att förhindra salmonellaförgiftning. Det är också en bra idé att vara särskilt försiktig när du förbereder fjäderfäprodukter . När du förbereder recept som kallar för råa ägg, överväga att använda pastöriserade ägg .

Mer matburna patogener