Whisky Sour är en klassiker som fortsätter att inspirera

Whiskysyran är ett mycket populärt dryckrecept . Det är en av de bästa klassiska cocktailerna och är väldigt lätt att blanda och utgör basen för hela familjen sura drycker. Det finns också en mängd olika justeringar du kan göra för att passa din smak.

Som namnet antyder är denna cocktail sur, men vissa whiskys söthet och den enkla sirapförskjutningen kompletterar dess tartness. Balans är nyckeln med whiskysyran. Det är bäst att hålla fast vid hällen som föreslås i receptet, ge det en smak och justera sedan nästa dryck efter behov.

Bara om du behöver en anledning att blanda upp denna drink, är National Whisky Sour Day den 25 augusti.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailhackare fylld med isbitar.
  2. Skaka bra.
  3. Spänn i ett kyldt surt glas eller över färskis i ett gammaldags glas.
  4. Garnera med en körsbärs- eller citronskal.

Om du lägger läsk till denna dryck (eller någon sur) får du en collins . Whiskyversionen är en John Collins och det är en uppfriskande förändring som du säkert kommer att njuta av.

Whisky

Med varje ny stil eller varumärke av whisky du väljer , kommer du att ge denna cocktail en unik smakprofil.

De flesta drinkare föredrar bourbon, även om en bra rågwhisky gör en utmärkt sur också.

När du byter från en whisky till en annan, kan du behöva justera söta och sura elementen. Den kanadensiska Club sura , till exempel, tar upp citrusaspekten när den blandas med kanadensisk Club 12. Andra kan behöva lite mer sirap, medan vissa whisky är bäst med valfri äggvita.

Om du väljer en Scotch Whisky, har du en scotch sura . Det är lite annorlunda än standard whisky surt och hoppar ofta över sötningsmedlet. Frisco sura är en populär variant som använder benediktin som sötningsmedel och använder både citron och lime för det sura.

Medan de är ganska enkla är ett recept som den gamla timjan sura ganska komplicerat. Det parar irländsk whisky med St. Germain, Green Chartreuse, kanel och timjan. Det är ganska fascinerande och ett perfekt exempel på var du kan ta din egen sura upplevelse.

Den sura

Nyckeln till en stor whisky sur är att använda färsk citronsaft. Flaska citronsaft är antingen för sött eller för surt och de kommer avsevärt att påverka kvaliteten på din dryck.

Sur blandning är en populär genväg som kombinerar söta och sura ingredienser i denna drink. Medan det är ett enkelt alternativ och många sura recept föreslår det, förlorar du lite kontroll. Om du väljer en sur blandning, gör din egen . Det är mycket enkelt och producerar ofta bättre drycker än de flesta kommersiella varumärken.

Om du vill leka med de sura ingredienserna, erbjuder whiskysyran 101 lite roligt inspiration. I detta recept är grapefrukt och lime parat med honung och en honunglikör.

Lägg till Äggvit

Ett traditionellt recept på en whisky sur innehåller en äggvita. Detta tenderar att tämja sournessen av drycken och göra det lite jämnare. Användningen av rå ägg är dock en fråga om personligt val. Den har fallit i favör för många drinkare på grund av möjligheten till salmonella, även om riskerna är mycket minimala.

När man använder ägg är det vanligtvis att föredra att servera drycken på klipporna. Du kommer också behöva lägga några allvarliga skaka i drycken och göra det i minst 30 sekunder för att säkerställa att den blandas ordentligt.

Hur stark är Whisky Sour?

Antag att du häller en 80-viss whisky till en whisky sura, det är en relativt mild 14 procent volymprocent (28 bevis). Detta är ungefär hälften av ett Manhattan , så i jämförelse är sura en lättvikt.

Historien om Whisky Sour

Den whisky sura har funnits i över ett sekel. Dess officiella debut var i Jerry Thomas '1862 "Bon Vivants Companion" (eller "How to Mix Drinks"), som var den första publicerade bartending-guiden . Dess rötter kan emellertid spåras till ett sekel före det.

Sourdrycker, generellt, skapades ursprungligen för att bekämpa skörbjuren bland brittiska marinskyttarna under 1700-talet. Detta gjordes ofta genom att tillsätta kalk till romrationerna, inspirerande drycker som marinen grog . Inte bara gjorde det avvärja sjukdom, rom eller gin (ibland whisky) hjälpte till att bevara den förgängliga fruktjuice på långa resor.

Därifrån tillsattes lite socker för att förbättra citrus-vätskekombinationen. Resultatet var en mer dryckbar dryck som faktiskt var ganska god.

Dessa så småningom blev kända som den sura familjen av drycker och varje sort har varit populär sedan generationerna sedan.

Remix Your Sour

Nästan varje destillerad ande i baren har gjort det till en sur cocktail på en eller annan gång. Det är ganska enkelt och allt du verkligen behöver göra är att byta whisky för gin, rum, tequila eller vodka. Precis som du skulle med olika stilar av whisky, justera sött och surt för att passa den nya spriten och din smak.

När det gäller brandy är smaksatta brandies som aprikos populära i sours . Pisco sur är en annan brandy-version som är mycket vanlig och innehåller nästan alltid äggvita.

Likörer är inte heller främlingar till den sura formeln. De fungerar ofta som basen och producerar några mycket intressanta drycker. Eftersom dessa andar har socker är det ofta bäst att minska eller eliminera sötningsmedlet.

Medan många likörer kan arbeta i en sur, är de mest populära amaretto , Grand Marnier , Kahlua och Midori (detta gör Grinch-cocktailen eller Midori sura) . Även om det inte är sött (och tekniskt inte en likör), gör absinten en bra surdrink också.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 180
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 14 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)