Kaffekocktail: Ett klassiskt recept med ingen kaffe involverad

Tyvärr, inget kaffe i den här cocktailen, och det finns faktiskt inga bitterar som antingen, särskilt på 1800-talet, definierade en cocktail . Namnet Coffee Cocktail verkar hänvisa till "utseendet" av drycken när "korrekt" konsumeras och det faktum att brandy-port-kombinationen gör det till en fin drink före och efter middagen som ett alternativ till kaffe.

Trots sitt bedrägliga namn är det en klassiker och först uppträdde i tryck i Jerry Thomas '1887-bok , The Bar-Tender's Guide eller hur man blandar alla typer av vanliga och fina drycker . Utan tvekan är det en bra drink, speciellt om du söker en av de finaste portarna som finns.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra (mer än vanligt för att försäkra att ägget är ordentligt blandat).
  3. Stam i en port eller surt glas .
  4. Damma toppen med nyligen revet muskotnöt.

Porto Flip Cocktail

Mycket lik kaffekocken, Porto Flip använder samma ingredienser men ändrar upp hur de används. Detta recept fokuserar på hamnen och lämnar brandy som en accent.

Om du gillar något av dessa recept, kommer du sannolikt att njuta av båda.

Porto Flip är en vanlig "flip" -dryck med en brandy och rubin (eller röd) port bas. Flips var en gång mycket populär men förlorade några av deras överklagande i slutet av 1800-talet.

När du skakar denna cocktail (eller någon med ägg för den delen) vill du lägga lite extra insats i uppgiften för att säkerställa att allt är ordentligt blandat. Några recept kräver att 3/4 oz kräm och 1/2 tsk pulveriserat socker läggs till. Detta gör Porto Flip jämnare och är en fråga om personligt val.

Ingredienser:

Förberedelse:

  1. Häll ingredienserna i en cocktail shaker med is.
  2. Skaka väl.
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Stänk muskatnöt på toppen.