Blueberry Blintz Recept

Detta blåbär blintz recept är vanligt i Östeuropa. Det börjar med en tunn, osyrad, crepeliknande pannkaka som kan tillverkas med olika mjöl och viks runt en blåbärfyllning. Här handlar det mer om östeuropeiska blintser .

Servera dessa blintes för brunch, frukost eller efterrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda mjölk, vatten, ägg, mjöl, salt och socker i en mixer eller matberedare. Blanda tills smeten är klumpfri, ca 15 sekunder eller längre. Tillsätt smält smör och blanda i ytterligare 5 minuter. Kyl smet i minst 1 timme.
  2. Under tiden, i en stor kastrull, kombinera socker, kanel, citronskal (om du använder) och blåbär. Kasta och placera över medelvärme. Låt det koka, sänka värmen och simma 2 minuter. Avlägsna från värme.
  1. Lätt täcka en 8-tums crepe pan eller nonstick skillet med matlagningsspray. Placera över medelvärme. Häll i 1/4 kopp smör och virvla tills botten av pannan är helt belagd. Häll av eventuellt överskott. Koka 30 till 45 sekunder och vänd. Koka ytterligare 30 sekunder. Ta bort till en tallrik och täck med en pappershandduk för att förhindra torkning. Upprepa med resten av smeten.
  2. När du är redo att montera, använd en slitssked för att placera 1 till 2 matskedar bär (lämna såsen för garnering) på den nedre delen av pannkaka. Vik nedifrån och bort från dig för att täcka fyllningen. Vik de båda sidorna in mot mitten. Rul pannkaka bort från dig och sluta med sömmen neråt. Upprepa med kvarvarande pannkakor och fyllning. Om din panna är väl kryddat, ska den inte behöva beläggas med extra vegetabilisk spray.
  3. Värm samma pan över medelvärme och tillsätt smör för att steka på varje sida av blintzen i ca 2 minuter tills det är skarpt. Ta bort till en serveringsplats, garnera med blåbärssås och konditorisocker.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 431
Totalt fett 18 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 214 mg
Natrium 467 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 4 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)