Tom & Jerry Recept: En traditionell varm mjölkpunch

En Tom & Jerry är en klassisk vintercocktail och en dryck som varje explorer i dryckvärlden bör försöka vid någon tidpunkt. Det är en söt, skummig, varm dryck som är smakad med mörkt rom och cognac och det har varit en semester favorit sedan 1820-talet. Det finns ingen sockerbeläggning: Tom & Jerry är inte den enklaste drycken att göra, men det är värt det.

Medan denna dryck ofta jämförs med Eggnog är det inte en äggnog. Huvudskillnaden är att Tom & Jerry serveras varma och drycken är uppbyggd i serveringsrullen. Eggnog är å andra sidan kallt och redan blandat och redo att dricka. Tom & Jerry är dock ett fantastiskt alternativ till Eggnog och många drinkare föredrar det eftersom det är mer av en varm mjölkstans och har mindre av en "eggig" smak.

Du kommer att upptäcka att Tom & Jerry är mycket som att göra en Hot Buttered Rum . Allt börjar med att blanda den kryddade smeten, som kan kylas eller frysta tills det är dags för en drink. Vid den tiden är det lika enkelt som att hälla varm mjölk över din sprit och smet. Det är ett fantastiskt sätt att ha en god varm cocktail på plats för semesterbesök och fester .

Vad du behöver

Hur man gör det

Att göra batteren:

Du kan förbereda smeten några timmar före och frysa eller kyl det. Detta recept innehåller både cream of tartar och rum i smeten eftersom tartaren håller sugarna från att separera och romet fungerar som ett konserveringsmedel. Detta gör att du kan hoppa över frysen om du vill. Men eftersom det innefattar råa ägg måste du vidta försiktighetsåtgärder för att hålla det kallt och undvika salmonella.

  1. Separera äggvita från äggulan och placera dem i enskilda skålar.
  2. Tillsätt grädden av tandsten till äggvitorna och piska med en mixer tills du har en marängliknande konsistens med styva toppar.
  3. Tillsätt det mjuka smöret och sockret i skålen med äggulor och piska tills det är fullt införlivat och en vätska.
  4. Vik försiktigt äggulvsmixen i äggvita.
  5. Rör i kanel, nötkött, muskotnöt, vanilj och rom.
  6. Täck och lagra smeten i kylskåpet tills det är dags att dricka.

Att göra Tom & Jerry Dryck:

Det här är den lätta delen och du är nästan redo att koppla av med en ångande rån av denna härliga cocktail. Om du kan hälla och röra en drink, har du inga problem att göra den här.

Du behöver vara uppmärksam på din mjölk. Vid uppvärmning av mjölk måste du göra så långsamt över en medelhög värme. Låt inte mjölken koka eller det kommer att hälla ihop , detsamma gäller om du värmer det för snabbt. Gå bra och långsamt och din mjölk kommer att bli bra.

  1. Förvärm de muggar du ska använda för att servera Tom & Jerry.
  2. Tillsätt 1 hällande matsked av smeten och 1 ounce varje mörkt rom och brandy till varje mugg.
  3. Fyll med varm mjölk eller vatten (eller en kombination av de två), omrör hela tiden tills drycken är skummad.
  4. Garnera med riven muskotnöt.

Fler tips för att göra Tom & Jerry

Tom & Jerry är bäst med varm mjölk och det gör drycken tjockare än om du skulle välja varmt vatten. Du kan också göra en 1: 1 blandning av mjölk och vatten om du föredrar det. Om du gillar mjölkalternativ utan mjölk, som soja eller mandelmjölk, kan de också användas.

Det finns många recept för Tom & Jerry och varje lägger sin egen spinn på mixen.

Känn dig fri att anpassa detta recept till din egen smak.

I Mellanvästern är det mycket vanligt att hitta förblandad Tom & Jerry smet. Men precis som hos Eggnog är det ofta mycket bättre att göra en skrapdryck.

Servering med Tom & Jerry Punch Set

Det är mycket vanligt att Tom & Jerry serveras i en "Tom & Jerry punch set". Dessa inkluderar en liten stansskål för att hålla smeten och matchande muggar. Delarna är oftast i vit keramik med "Tom & Jerry" skrivet på dem. Ibland kan du hitta en skål med lock också.

Detta är ett utmärkt sätt att servera drycken för en fest och de har ofta en fantastisk vintagestil. Du kan hitta Tom & Jerry-uppsättningar på den använda marknaden och dryckens återuppkomst de senaste åren har fått några företag att återuppliva stanset och erbjuda nya versioner till salu.