Såser för kött, fonduer och varm stenlagning

Många tyskar använder inte något recept på deras fonduesåsar. De börjar med lite grädde eller yoghurt och vad deras fantasi säger till dem att använda. Du ser dem på disken, lägger till lite av det här, omrör, provar, lägger lite på det och gör det tills de är nöjda. Många av dessa konstverk kommer aldrig att upprepas, vilket är en del av chansen och spänningen i jakten.

Om du vill pröva din hand att göra dina egna såser för kött utan recept, tänk senap, curry, dill, gräslök eller pepparrot (om du försöker för typiska tyska smaker). Omrör lite senap och vissa aprikoser konserverar i gräddfil, till exempel, kan ge ett passbart dopp. Currypulver är en gammal standby och en stor favorit i yoghurt, majonnäs eller gräddfil. Tunn med lite mjölk, berika med lite olja, det är allt roligt. Och olja och ättika är också bra utgångspunkter.

För de av oss som behöver lite mer ordning i våra liv, här är en lista med såser och dips som kan användas för fondue, varm sten grillning eller med några kokta kött eller kubbiff middagar. Om köttet är torrt, gör en sås! De flesta av dessa såser ska serveras kallt, även om varma såser skulle fungera också.