Vad är Habanero Peppers?

Habanero (uttalade "ha-ba-NAIR-o") paprika är små, heta, chili peppar som odlas i Mexiko och andra delar av Latinamerika samt i USA. Habanero paprika är kort och squat med tunn hud och är vanligtvis en orange eller röd färg.

Eftersom de är extremt heta, brukar vanligtvis inte ätas hela habaneroppar men används ofta för att göra salsa, såser, salladsdressingar och som ingrediens i flaska varm sås.

De är ibland felaktiga för Scotch bonnet peppers, som de liknar och som är lika heta.

Habaneros har en lite fruktig smak som kan förbättras genom att rosta paprikorna. Att rosta dem smälter också deras värme något.

Habanero peppar registrerar mellan 100 000 och 350 000 Scoville värmeenheter på Scoville Scale .

Hur varmt är det? Det är svårt att beskriva självklart, varför vi behöver en numerisk skala. Men det är svårt att förstå stora nummer som 100 000 eller 350 000, särskilt när vi har att göra med någonting så obskyrligt och godtyckligt som en "värmeenhet".

Men betrakta att jalapeño paprika , som är ganska mitten av vägen värmevägen, checkar in var som helst mellan 2500 och 8000 värmeenheter. Det betyder att habanero paprika kan vara upp till 100 gånger varmare än jalapeños.

Och det finns mer en habanero än bara värmeens storlek. Habaneros har sin egen unika värmeprofil också.

Värmen från habanero paprika kommer långsammare än andra paprika, och den dröjer längre.

Notera på uttal: Det är vanligt, men felaktigt att säga "habañero", som uttalar "n" som "ñ" i "jalapeño". Men "n" i "habanero" uttalas på det vanliga sättet.