Hemlagad Pesto Recept

Pesto-en pasta med basilika, vitlök, pinjenötter, ost och några andra viktiga spelare-är allmänt tillgänglig förberedd. Men ingen bearbetad behållare med gröna grejer kan hålla ett ljus till hemlagad pesto. När basilikan börjar komma stark i din trädgård eller på marknaden, börja göra pesto. När du har en fantastisk hemlagad pesto i huset, servera den på pastapaket efter eget val, använd det som ett dopp, prova det över färska kokta potatis eller drizzle den på grillade grönsaker. Se sätt att använda Pesto för fler idéer.

Obs! Blanchering av basilikan (steg 1) är helt frivilligt, men säkerställer att pesto blir en ljus, levande grön snarare än att bli svart när den kyls eller frysta. Ja, pesto fryser väldigt snyggt och är en riktig godis i vinterens död.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Valfritt, men håller pesto green: Ta en stor kruka med vatten till koka. Tillsätt tillräckligt med salt så det smakar salt. Förbered en stor skål med isvatten. Sätt basilikan i det kokande vattnet. Koka 30 sekunder, dränera (eller använd en slitssked för att skopa ut om du arbetar i satser) och lägg omedelbart basilikan i isvattnet. Swish basilika bladen runt tills de är helt avkylda. Töm och, med dina händer, pressa så mycket vatten som möjligt från basilikans löv. Var aggressiv här och krama hårt.
  1. Skala och grovhacka vitlöket. Sätt basilika, vitlök, olivolja, citronsaft och salt i en mixer eller matberedare. * Virvla tills helt renat, skrapa ner sidorna efter behov för att hålla blandningen jämn. Tillsätt upp till 1/2 kopp vatten för att blandningen ska blandas och mjuka (tillsättar mer olja kommer bara att göra blandningen fet och sannolikt separera när du serverar den).
  2. Tillsätt pinjenötterna och ost och puls tills de hakas och väl införlivas. Servera med varm pasta eller butik, täckt och kyld upp till en vecka eller fryst upp till 6 månader.

* Du kan få traditionella och använda en mortel och pestle istället: använd en stor, arbeta vitlök och salt tillsammans innan du lägger till basilikan, jobbar det med lite pasta och lägger sedan citronsaft och olivolja. som med blendermetoden går pine nötter och parmesan sist.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 616
Totalt fett 41 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 16 mg
Natrium 313 mg
kolhydrater 56 g
Kostfiber 35 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)