Pumpa Seed Pesto

Detta enkla och hälsosamma pumpa frö pesto recept är läckert används som du skulle något pesto recept, på toppen av en bit fisk, kastade i varm pasta, eller omrördes i en soppa. Pumpa frön är en av naturens näringsrika livsmedel och det här läckra pesto receptet är ett bra sätt att äta dem! Förresten, oroa dig inte om rostning och beskjuta dem själv. Alla high-end livsmedelsbutiker säljer nu dessa rostade och redo att använda.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera pumpafrön, parmesan och vitlök i en matberedare. Puls på och av, i ca 20 sekunder tills fröna är nästan markerade.
  2. Tillsätt basilika, persilja, citronsaft och olivolja och puls på och av i ca 40 sekunder (du kanske vill skrapa ner sidorna med en spatel i mellan pulser) tills alla ingredienserna är kombinerade. Blandningen borde vara mer som en kurspasta än en flytande sås, var därför försiktig så att den inte övertas.
  1. Överför till en skål, smaka och justera kryddan med salt. Var noga med att smaka, eftersom pumpafrön kan ha blivit väl saltade när de stekades. Servera omedelbart, eller kyl i upp till två dagar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 128
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 47 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)