Ovns Apple Smörrecept

Att vrida äppelmos i rik, smidigt äppelsmör är lätt när du gör det i ugnen. Med den här metoden är det inte nödvändigt att spendera tid på omrörning och stå över kaminen. Och du får kontrollera hur mycket (om något) socker går in i receptet.

För att göra äppelsmör behöver du äppelmos. Du kan börja med köpköp, men du får en mycket smakligare slutprodukt om du börjar med din egen hemlagad sås. Du kan använda långkokt äppelmos eller eldstadsappelsås .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 325F (163 C). Kombinera alla ingredienserna i en stor bakfat. Baka i ca 3 timmar.
  2. Rör ibland så att äppelmos nära kanterna på bakrätten inte lagar matare snabbare än såsen i mitten. Om du bara vill röra en gång i timmen är det bra. Om du kan rörma oftare kommer du att eliminera lite av koktiden i ugnen. Detta beror på att omrörningen kommer att hjälpa till att släppa ut fukt från äppelmos så att det kondenseras till äppelmör snabbare.

Applesmör kommer att hålla i kylskåpet i minst en månad, eller det är lätt att burka för längre hållbarhetstid.

För att äpple smör:

  1. Fyll på rena pint- eller halvpintburkar (det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för receptet). Lämna 1/2-tums huvudutrymme mellan matets överdel och krukans fälgar. Använd en smörkniv eller en liten sked för att släppa ut några luftbubblor.
  2. Torka av krukans fälgar med ett fuktat papper eller en ren trasahandduk (eventuell mat som fästs på fälgarna kan förhindra en bra tätning). Fäst canningslocket. Process i kokande vattenbad i 15 minuter. Justera för din höjd om det behövs.

variationer:

Eftersom minskning av äppelmos till äppelmör koncentrerar fruktens smak, kan det vara roligt att göra äppelsåsar och smörgåsar. Till exempel kan du göra Macintosh smör, Honeycrisp smör, etc. Du kommer definitivt smaka skillnaden!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 29
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 0 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)