Hur man stekar jordnötter (i skalet eller skalat)

Jordnötter - även känd som jordnötter, eller goobrar i söderna - gör ett hälsosamt mellanmål. Råa torkade jordnötter kan rostade skalade eller i skalet. Om du planerar att steka dem och göra jordnötssmör (nedan), använd spanska eller Runner-sorter. För att äta ur hand, är Virginia och Valencia sorter bäst.

Hur stekas jordnötter i skalet

 1. För att steka jordnötter hemma, börja med 1 pund färska råa (torkade, inte gröna) jordnötter i skalet.
 1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
 2. Skölj jordnötterna i en kolsyrare under kallt rinnande vatten. Sprid de tvättade jordnötterna ut på en handduk och klappa torrt.
 3. Sätt jordnötterna i en stor skål och kasta med ca 1 matsked jordnötsolja eller en annan typ av olja med neutral smak. Stänk jordnötterna med 2 teskedar kosher salt.
 4. Ordna jordnötterna i ett enda lager på ett stort rimmat bakplåt. Använd två bakplåtar om det behövs för att hålla dem i ett enda lager.
 5. Rosta jordnötterna i den förvärmda ugnen i ca 25 minuter, vrid och omrör ofta.
 6. Låt jordnötterna svalna lite innan de äter.

Så till stekta skalade jordnötter

 1. Skal jordnötterna och ordna dem på ett rimmat bakplåt som ovan.
 2. Stänk jordnötterna lätt med salt och stek i en förvärmd 350 F (180 C / Gas 4) ugn i 15 till 20 minuter, omröring ofta.

Gör hemlagad jordnötsmör

 1. Överför de rostade jordnötterna till en matprocessor.
 1. Bearbeta jordnötterna i ca 45 till 60 sekunder. Skrapa processorkålens sidor med en spatel och fortsätt bearbeta i 2 till 3 minuter. Blandningen av jordnötssmör är smidig och glänsande när den är klar.
 2. Smaka på jordnötssmöret och tillsätt sötningsmedel (honung, brunt socker, agave nektar, lönnsirap, etc.) och salt, efter smak.

Torkade jordnötter vs gröna jordnötter

tips