Grekisk Yoghurt-Gurksås - Tyska Tsatsiki

Tzatziki är en yoghurt-gurksås eller dopp som ofta serveras i grekiska restauranger i Tyskland (där det stavas Tsatsiki ). Förutom att serveras i restauranger, tzatziki och har hittat sin väg till tysk bakgård grill och festkultur.

Denna yoghurt-gurka blandningen är färsk, smaklig och lätt att göra. Det är ett bra komplement till kryddig och / eller grillad kött, friterad aubergine eller zucchini och det är gott på falafel och gyros. I Tyskland äts det på bröd. Utbyte för detta tzatziki recept är för två, men det kan enkelt fördubblas eller tredubblas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du inte har grekisk yoghurt (mycket tjock yoghurt), låt en kolander med pappershanddukar och placera vanlig yoghurt i den. Skydda med mer pappershanddukar för att tömma överskottsvätska i 15 minuter eller längre.
  2. Skaka halv gurka, lägg i en kolsyrare, strö med 1/2 tesked salt eller smaka och låt sitta i 15 minuter. Tryck på överskottsvätska ut.
  3. I en liten skål blandas 1 kopp gresk yoghurt eller yoghurtost, strimlad och pressad gurka, 2 malet vitlöksklyfta, 1 tsk citronsaft och 2 tsk olivolja. Kyl tills du är redo att servera. Ju längre den sitter, desto mer vitlök smälter med övriga ingredienser. Om såsen ser löpande, rör om vätskan igen.
  1. Den tyska presentationen är att garnera med kvistar av färsk dill eller hackad färsk dill eller drizzle med lite extra virginolivolja över skålen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 45
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 130 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)