En introduktion till matlagning med öl och recept!

Det är bara vettigt att laga mat med öl. Öl har mer gemensamt med mycket av maten vi äter än den andra populära matlagningsdrycken. Den innehåller korn (korn), örter (humle), vatten och jäst. Vin innehåller druvor. Att lägga öl på ett recept kan verkligen ändra skålens karaktär. Det kan förbättra vissa ingredienser, hjälpa till att blanda smaken på maträtten, eller bara lägga till den lilla zing som din måltid kan saknas.Var inte rädd för att experimentera när du lagar mat med öl. Vi har naturligtvis alla hört talas om ölsmet och det senaste grillarfenomenet, öl kan kyckling , men du behöver verkligen försöka tänka utanför den låda. En bra start är med en bröd ölbröd. De flesta kockböcker har ett recept på en men det är verkligen inte nödvändigt. Byt bara lite eller hela vätskan i ett brödrecept med öl. Eller prova andra saker som deglasning med öl, en sorts coq au öl , lägg till öl till gryta ... du får bilden.

Det finns några saker att komma ihåg när du experimenterar med öl. Som med någon annan vätska, när du lagar mat med öl, kommer du nästan alltid att minska en del eller större delen av vätskan borta, vilket kommer att förstora dess smaker. Till exempel, om jag skulle göra en brun sås med öl istället för buljong eller vatten skulle jag välja något som en söt stout med lite humps bittering eftersom jag inte vill ha bitter sås.En annan sak är att, som någon homebrewer kan berätta, kommer dina delikata aromer av din favoritöl att gå förlorad om du koka det mycket länge. Många öl är prisade för humlen i näsan. Denna arom härrör från oljan av humlekonen som snabbt sprider sig när den kokas. Så om du går för den humle doften i, säg en soppa, prova ett stänk av din favorit IPA efter att ha minskat värmen.

Om du går för de djupa rika smakerna av en mörkare öl i en gryta, lägg den till i början och koka den med resten av ingredienserna som du normalt skulle. De mjuka söta och rostade smakerna på kornet kommer att stanna med grytan och blanda med smakerna av övriga ingredienser.

Koka aldrig med en öl som du inte skulle dricka. Om det inte vädjar till dig som en dryck är chansen att det inte skulle vädja till dig i ett recept.

Den viktigaste punkten är att experimentera, experimentera, experimentera. Nästan alla recept som kräver någon form av vätska kan ersättas med öl. Tänk igenom det. En Berliner Weise skulle förmodligen inte fungera för det brödrecept som jag nämnde tidigare, men det kan bara vara en sak att lysa upp en stekpanna.

Du kan börja med några av de recept som jag har länkat till i kategorin Matlagning med öl. Om du har ett favoritrecept som jag inte har länkat här, skulle jag gärna se det. Skicka det in och lägg till det i listan.

Ölrecept

Grundläggande ölburk
Beef & Guinness Stew
Beef Stew med Newcastle Brown Ale och Dumplings
Öl Batteri bläckfisk
Ölbratar - Bratwurstkorv i öl
Öl och Ginger Marinade
Bourbon Stout Yam Waffles
Braised Oxtail med morötter
Brie i Puff Pastry med grönsaker och Ale
Ost- och senapsbröd
Clam Beer Appetizers
Corned Beef & Cabbage
Crab Boil Spice Mix
Curried Apple and Sweet Potato Soup
danska fondue
Deep Fried Asparagus
Glens av Antrim Irish Stew
Guinness Stout Brownies
Hemlagad Worcestershire sås
Irish American Lamb Stew
Irländsk kokt middag
Kielbasa i Fondue
London Broil Braised in Stout
Inte din mors potatisborste
Ovnen Beercan Chicken
Oxtail Ragout med öl
Quick Beef Carbonnade
Raisin ölsås
Rödkål, äpplen och korv
Saint Lioba öl och svamp soppa
Sockerkål & Rågbröd
Scotch Ale Potatis
Spicy Mexican Fondue
Ångad musslor med bacon och öl
Fyllda Squash Blossoms
Varm potatisallad med ölförband