Lätt Oxtail Ragout Recept

Tryckkokare är en underbar köksapparat för dem som har lite tid att laga mat. Lök, vitlök , räkor, morötter, örter, kryddor och stout kommer tillsammans för att lägga till en enorm smak för en tjock oxstjärna. Trycksprutan gör ett snabbt arbete med att smaka och extrahera smak från biffens oxtails när standard simmering skulle ta dubbelt så lång tid. Ställ in din tryckkokare innan du går ut för arbete och när du kommer hem kommer du ha en god hälsosam middag väntar på dig.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Värm 2 matskedar olja i spisen. Över hög värme, bränn oxtavlarna på alla sidor, i 1 till 3 partier, tillsätt extra olja efter behov. Överför de brunade oxtailsna till en tallrik och lägg åt sidan.

2. Smörj löken och vitlöket i det kvarvarande fettet i potten, omrör ofta tills löken är brunad, ca 4 till 5 minuter.

3. Återför de bruna oxtailsna till spisen och rör om selleri, stout, köttfärs , tomatpasta, timjan , torra senap , lökblad och persilja.

Se till att det inte finns några bitar av lök som håller sig fast i kokarens botten.

4. Lås locket på plats och över hög värme för att ge högt tryck. Justera värmen för att hålla högt tryck och koka i 55 minuter. Minska trycket naturligt eller använd en snabbsläppningsmetod (som inte tuffar oxtavlarna.) Ta bort locket och luta det bort från dig för att tillåta överflödig ånga att fly.

5. Vid denna tidpunkt bör köttet vara väldigt ömt och lätt lossna från benet när det sticks med en gaffel. Om inte, lås locket på plats och återgå till högt tryck i ytterligare 5 minuter. Kyl, kyl sedan över natten, om så önskas. Ta bort det tunna fettet innan du fortsätter.

6. Ta bort lövbladet och persilja ca 20 minuter innan du planerar att servera. Rör i rånor, morötter och små lök. Om såsen är extremt tjock, torka den med 1/2 kopp vatten. Låsa locket på plats och över hög värme till högt tryck. Justera värmen för att hålla högt tryck och koka i 5 minuter. Lossa trycket med snabbkopplingsmetod. Ta bort locket och luta det bort från dig för att tillåta överflödig ånga att fly. Tillsätt salt till smak före servering.

7. Servera med potatismos , ris eller korn för att absorbera riklig sås.

Om ditt schema tillåter, laga oxtavlarna en dag eller två innan, kyla och kyla, ta sedan bort det tunna fettet från toppen.

Receptkälla: Matlagning under tryck av Lorna J. Sass (William Morrow)
Reprinted with permission.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1074
Totalt fett 47 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 304 mg
Natrium 855 mg
kolhydrater 49 g
Kostfiber 9 g
Protein 108 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)