Hemlagad Oxtail Soppa Recept

Medan vissa kan drabbas av tanken på att äta en kos svans, kommer det här receptet snart att förändras. Oxtails är biffsvansar , och de gör den läckra soppan. Medan namnet innebär något annat, används ingen särskild koras för att göra denna soppa. Oxtail används ofta på egen hand för att göra bifflager för många sopprecept. Det är känt att vara ett gelatinöst rika kött som är bra för grytor.

Det finns flera olika regionala versioner av denna maträtt, men vi fokuserar på den brittiska versionen av receptet. Här är det gjord med lök, morötter, selleri och timjan . Det tar en lång simmeringstid på grund av det feta köttet men kräver lite arbete. Resultatet är väl värt det.

Det antas att detta recept skapades på 1700-talet i London. Receptet kom från franska och flamländska invandrare som bodde i London vid den tiden. Med tanke på deras långa tillagningstid och hög fetthalt var svansar traditionellt en mycket billig köttbit som ofta hör samman med de fattiga. Det betyder inte att det inte är ett gott köttstycke. Det är nu en populär maträtt i många länder som Kina, Korea och Indonesien . Den amerikanska södern har också flera variationer av denna populära maträtt. För närvarande är oxtailssoppa en populär konserverad mat i Storbritannien, men inget slår hemlagad. Detta recept kommer till oss från The New Doubleday Cookbook av Jean Anderson och Elaine Hanna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mjölk oxtails i 1/2 kopp mjöl, sedan brunt i droppings i en stor, tung vattenkokare över hög värme; dränera på pappershanddukar.
  2. Vrid värmen till måttlig och rörlöklök 8 till 10 minuter tills gyllene; strö i kvarvarande mjöl, blanda väl och brunt lätt.
  3. Tillsätt långsamt vatten, rör om i tomatpasta, salt och peppar, även laurbladen knuten i cheesecloth med timjan, kryddnejlika och persilja. Returnera oxtail till potten, täck och simma 3 timmar tills köttet är gaffel-ömt; kyla och skumma bort fett; ta bort cheesecloth väska.
  1. Separat kött från ben, skär i bitar av bitar och återgå till kruka tillsammans med morötter och selleri. Täck och simma 10 till 15 minuter tills morötter är ömma. Om du vill, blanda i sherry eller port.
  2. Servera som eller stryk potten vätska, servera som en första kurs och följ med oxtail och grönsaker.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 484
Totalt fett 23 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 140 mg
Natrium 1 488 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 3 g
Protein 48 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)