Gammaldags potatisallad (ingen majonnäs)

Denna basiska potatisallad är en enkel kombination av potatis och lök, kastad med en kryddat ättika och oljeblandning. Förbandet är en uppfriskande taktförändring från tyngre gräddfilen eller majonnäsblandningen .

Sallat är mångsidigt också. Överväg att lägga till färskt gräslök eller dill till salladen tillsammans med persilja. Om du inte bryr dig om rå vitlök i en sallad, använd ca 1/2 tsk vitlökspulver i dressingen eller lämna det helt och hållet. Eller lägg till någon skivad gurka till salladen. Skär gurka-skalade eller inte i halva längden, skopa ut fröna och skär halvorna tunt. Kasta gurka med potatis och lök.

Potatisallad är också ett utmärkt val för picknick eller cookout. Även om det inte finns någon majonnäs ingår, bör du fortfarande hålla salladen så kall som möjligt. Se till att det inte stannar kvar i kylaren eller kylskåpet i mer än 2 timmar (högst 1 timme om temperaturen är över 90 F). Eller lägg salladsskålen i en isbädd för att hålla den vid en säker temperatur på 40 F eller lägre för att servera.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala potatisarna och lägg dem i en medelstora kastrull. Tillsätt vatten för att täcka och ca 1 tesked salt . Koka upp över hög värme. Täck och minska värmen till medelstora och fortsätt att laga mat tills potatisen är gaffelpropp, ca 20-25 minuter. Tappa och kyla helt i pannan med locket.
  2. Skär de kylda potatisarna i 1/4-tums skivor och lägg dem i en stor skål.
  3. Skala löken och skiva den i halv längd. Klipp den i tvärsnitt i tunna skivor och lägg till skålen med potatisarna.
  1. I en liten skål, vispa olivolja, ättika, vitlök, malet persilja, socker, salt och svartpeppar.
  2. Häll dressingblandningen över potatis och lök sedan smidigt för att kombinera ingredienserna.
  3. Smak och säsong sallad med ytterligare salt och peppar, efter behov. Täck skålen med plastfolie och kyla tills serveringstid.
  4. För bästa smak gör du salladen minst 2 timmar innan du planerar att servera den.

tips

Välj lågstärkelsepotatis för sallader, till exempel rödhud, Yukon Gold, fingerlings eller nya potatis. Dessa typer av potatis är lägre i stärkelse än russetter och andra bakat potatis, och de tenderar att hålla sin form bättre.

Förberedelsepreparation: Upp till 24 timmar innan du serverar, laga och kaka potatis, skiv lökarna och kombinera dressingredienserna. Kyl upp ingredienserna i separata behållare. Ca 2 timmar innan du serverar tid, kombinera ingredienserna och kasta för att blanda. Kyl upp till serveringstid.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 228
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 211 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)