Är min öl Veganvänlig?

När jag först mötte tanken på veganvänlig öl var min reaktion något i linje med WTF!?! Öl är vatten, korn, humle och jäst, eller hur? Det är inte som det finns stora bitar av saftig biff som flyter i det!


Tja, som det ofta är, är svaret mer komplext än det. Sanningens sanning ligger i två saker, tillägg och finingar .

Låt oss först definiera vegan . Jag går med vegan eftersom det är åtminstone i mitt sinne den enklaste formen av vegetarianism att hantera.

När du börjar titta på vegetarisk livsstil, finner du att det finns många olika nivåer, om du vill. Men att analysera grader av vegetarianism är inte vårt intresse här. Så, i stället för att komma in i gråtoner som vegetarianer hanterar , går vi med en rak upp vegan som inte tillåter några produkter eller biprodukter som är av animaliskt ursprung.

Nu ger adjunkter några ganska uppenbara icke-veganska öl. Honungsbär, till exempel, bryggs med honung och är naturligtvis uteslutna. Det är dock inte alltid så uppenbart. Ibland kan öl namnges efter saker som de är förknippade med men inkluderar inte. Kräm och ostron kan dyka upp där på etiketten och ändå var det ingen koarbete eller ostrondöd som var involverade i bryggningen av den särskilda ölen. Å andra sidan finns det många exempel på mjölk och ostronstouts som inkluderar dessa ingredienser så det är upp till dig att undersöka.Lyckligtvis gör den goda ölrörelsen din undersökning så enkelt som att vända flaskan och läsa etiketten i många fall. Smarta bryggerier vet att de hanterar en mer specialiserad marknad dessa dagar och vill ge så mycket information som möjligt till kunden som står i ölaffären.Sakerna är inte så tydliga på finningssidan . Traditionella flänsar, som används för att klargöra öl, inkluderar gelatin och isinglas. Eftersom båda dessa är animaliska biprodukter är den resulterande ölen inte veganvänlig. Lyckligtvis för öl som älskar veganer, används de mest av de mycket traditionella bryggerierna. Modern filtreringsutrustning gör användningen av mindre effektiv men lättare att lagra tillsatser möjliga med lika eller ännu bättre resultat. Enligt min erfarenhet använder de flesta av dagens bryggerier den senare metoden för finering och filtrering.

Undersökningen på denna väg av den veganska ölfrågan är inte så lätt. Eftersom finingar faller ur öl och inte gör det i slutprodukten anses de inte som ingredienser i traditionell mening. Men, med veganormer, är de så, hur man undviker dem? Det finns en webbplats, barnivore.com, som försöker hålla fast vid vilka bryggerier brygger veganvänlig öl. Brewing community är så flytande att detta verkar vara en nästan omöjlig uppgift. Medan du i de flesta fall kan lita på carnivores lista är det enda sättet att vara helt säker på att ringa till bryggeriet och fråga.

Kolla in Grusens guide till vegetarianism för mer om vegansk öl (och veganvin) .

Det finns också en årlig veganölerfestival som hålls i Kalifornien varje sommar. Kolla in Los Angeles Vegan Beer Fest för mer information.